Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.07. 03:20 emmausz

Hogy mik jutnak eszembe!

nóták dallamostul:
Kutyakaparási csárda,
Csendőrrel van körülzárva!
Azért van az körülzárva,
Betyár iszik a csárdába!

Iszik a betyár a csapon,
Sír a kislány az ablakon!
Ne sírj, kislány olyan nagyon,
Nem ütik a betyárt agyon!
***
Egyszer egy királyfi, mit gondolt magába,
hihihi hahaha, mint gondolt magába…
Nekem egyszerűbb szövegváltozatom volna erre a dallamra:
Szó se lehet róla, szó se lehet róla, szó se leee-het róla, szó se lehet róla…      J
***
Kár, hogy magyar nóta. Milyen jó lenne népdalnak, hogy aszongya:
A szegedi sürgönypózna jaj, de magos. A tetején a porcelány jaj, de poros.
Rá van csavarintva az a kutya derót, akár milyen magos, leadi a szót. 
***
Napjában tizenötször látom, amint a páciensek orrában turkálnak a járványtesztelők. Hát persze, hogy a góbé nóta jut eszembe, amelyik az ugyan édes komámasszony dallamára énekelhető:
Lábujjhegyre ágaskodva, a vén fába kapaszkodva felmászott az odváig.
De egy darázs úgy megszúrta, hogy az orrát majd kifúrta, így nem örült sokáig.
*** 
Ugye az influenza elleni oltások valamelyikét azért érdemes beadatni, mert ha nem kapom el a közönségeset és mégis influenzás volnék, akkor az biza koronavírustól van.
Egy másik orvosi vélemény szerint a napi 1000 mg C-vitamin, 2000 NE referencia értékű D3-vitamin szedése ellenállóvá teszi a szervezetet, hogy ne kapja el a koronavírust, s ha mégis, akkor enyhe lefolyású legyen.
Namármost. Az injekcióhoz kell telefonegyeztetés, kell egyszer használatos tű, kell vakcina, kell oltásért sorban állás. A kombinált vitaminkészítményért nem kell időpontegyeztetés, nem kell sorban állás, nem kell injekciós fecskendő és tű, csak be kell szedni minden reggel. Kérdés, hogy miért nem kapható e kétkomponensű hatóanyag fillérekért? S miért nem kap elég reklámot? Ha tévednék okfejtésemben, tudják be nekem, hogy egy laikus nyugger vagyok.
***
Zene.  Egy Illés-zene. Ész és lelkiismeret. https://www.youtube.com/watch?v=E2hffd-3vxU
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3816276668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása