Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.10. 07:07 emmausz

Induljak?

Egész éjszaka a tegnap feltett sláger dobolt a fülemben. „Hej, miért állsz, indulj el, itt az út, téged vár.” Ám egyfelől a legnagyobb fokú visszafogottságra intenek a rossz járványügyi adatok, másfelől viszont tényleg elindultam az álmomban megszokottak szerint. Autóval mentem, hogy gyorsan megjárjam az utamat, meg egyébként is. Így szoktam. Leparkoltam a házunktól nem messze lévő ferde utcában, mert megláttam egy üres helyet. De mert újra el kellett mennem, elindultam a kocsihoz. Ugyancsak szokás szerint az elképzelt helyen nem találtam. Egy vasúti töltésen gyalogoltam a sínek mellett, utóbb átvágtam egy gyárudvaron, hogy a végén az autónál kössek ki. De az gyárudvar végén egy tusoló állt, kijárat sehol. A tusolóban ketten bunyóztak, egy harmadik mintha őrt állt volna. Otthagytam a jelenetet, s kerestem a ferde utcát. Aztán rájöttem, hogy nem kell nekem kínlódnom a parkolóhely megtalálásával, hiszen az Őrlő köz első házánál levő öbölben hagytam tegnap a kocsit. Azóta pedig nem vezettem sehova. Így megkönnyebbülve felébredtem.
A kocsi tehát megvan. Még visszaaludtam egy kicsit, de most már csak a dal maradt meg a fülemben. „Hej, miért állsz, indulj el, itt az út, téged vár. Hej, kétoldalt tarka rét, szivárvány, téged vár.” Persze a rét most nem tarka, hanem deres, az égen sincs földig érő szivárvány, hanem hajnali köd üli meg a tájat. Valójában egy tegnapi film nyomja rá bélyegét hangulatomra. Annyiféle összeesküvéselmélet-gyanús mozaikkockát halmoz össze, hogy ha annak csak 10%-a igaz, az is szörnyű volna.
Nem is részletezem. Inkább néhány viccmorzsát szórok el a tegnap érkezettek közül.
- Mondja Kovács bácsi, maga mit szokott tenni, ha este nem tud elaludni?
- Én?  Elszámolok háromig, és már alszom is.
- Tényleg? Csak háromig?
- Háromig, de van úgy, hogy fél négyig is.
- Kislányom, teljesen egyedül oldottad meg ezt az egyenletet?
- Nem. Két ismeretlennel.
- Miért nincs bástya a vonaton?
- Mert a vonat nem vár.
- Hogy tanítja a varázsló úszni a pókot?
- Hókusz, pók ússz!
A tehén bonyolult állat.
De én megfejtem
-Akarsz sokat keresni?
- Igen.
- Akkor jól elbújok.
Mennyi az ember átlagos alvásigénye?
- Csak még öt perc.
Savanyú a szőlő - mondta az oroszlán és megette a szüretelőket.
***  
Zene.  Kövek a vízparton.
https://www.youtube.com/watch?v=3rvnmquyGZI   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6216280258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása