Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.29. 06:15 emmausz

A csodás éremről  

November 27. emléknap. 1830-ban egy Labouré Katalin nevű nővér jelenést lát. Mária jelenik meg neki és ezeket mondja: Készíttess érmeket erre a mintára. S amit lát, csakugyan egy ovális érme, rajta a Szent Szűz félgömbön állt. Hófehér ruhája a hajnalpír színében játszott. Kezében egy kisebb gömb jelenti az egész világot, minden egyes embert, akiket felajánl Istennek.
A Szűzanya gyűrűi fényt sugároztak a földre: ´Ezek kegyelmeket jelentenek, melyeket azokra árasztok, akik kérik.’ Felírás az ovális mentén: ’Ó, bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, akik hozzád menekülünk!’ A másik oldalon nagy M betű kereszttel, alatta a két Szent Szív: Jézusé töviskoszorúval és Máriáé tőrrel átszúrva.
körülötte 12 csillag. Az érmeket elkészíttette, s viselésére hívta fel az emberek figyelmét, mondván, hogy akik bizalommal hordják, sok és nagy kegyelemben részesülnek. Hogy miféle kegyelmekben részesültek, arról maguk tudnának beszámolni. Bennem most csupán egy sztori elevenedik meg.  
Szent Kalkuttai Teréz anya nevéhez fűződik a történet. Látva a szovjetrendszer ínségében élő milliókat, arra vágyik, hogy szerzeteseivel segíthessen az oroszok istápolásában. Az ateista hatalom kényesen ügyel arra, hogy ellenséges eszmék képviselői ne működjenek benne. Teréz anya óvatos. Nem is maga megy a SZU-ba, hanem egyik bizalmasát küldi maga előtt előre, hogy előkészítse a terepet a tárgyalásokhoz. A kezébe nyom egy zacskó csodás érmet, és útnak indítja. Ő pedig ad a szállodaportásnak, a
londinernek, a vámosoknak, a szobaasszonyoknak, a gyezsurnajáknak, akik – érdekes módon – kincsként fogadják a hazájukban nem kapható érmecskéket. Nem árulják el, hogy kitől való. A tárgyaló eljut a Kremlbe is, ahol szobrok mögé rejt egy-két érmecskét. (Aláhúzás nem tőlem. a gép incselkedik velem.)

A csoda nem késik. Teréz anya jelentkezik be a szovjet legfelsőbb hatóságoknál, s áll elő azzal az óhajjal, hogy házat szeretne nyitni a Szovjetunióban.
Mint kés a vajban, úgy haladnak a tárgyalások a siker felé. Ellenállás nélkül veszik ajánlatát, és lám, megnyílik előtte a szovjet birodalom.
Mindez azért érdekes, mert elgondolom, hogy amikor a nemzetállamok szuverenitásának szeretnének sírt ásni a birodalomban gondolkozó európaiak, nem ártana csodás érmeket elhelyezni a tárgyalások helyszínén, s igénybe venni az égi segítséget, mert nem sok jóval kecsegtetnek a nemzeti önállósághoz ragaszkodók erőfeszítései.
Képzeletben most elhelyezek néhányat Brüsszelben és Strasbourgban is.  
***
Zene. Strauss: Császár-keringő.      
https://www.youtube.com/watch?v=9WJtBp8YnZY

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7516305904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása