Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.12.31. 19:10 emmausz

December 31.

Szilveszter napja a nagy fogadkozásoké. Hogy jól tettem-e, nem tudom, de évekig kerültem a fogadkozásokat, mondván: Nem kezdek új életet, még a régit se fejeztem be. Most már visszafogottabb vagyok, de most is kerülöm az obligát formulákat.
Kell-e pogácsát enni? Kell-e megvárni az éjfélt? Kell-e pezsgőt inni? Kell-e a himnuszt énekelni? Kell-e meghallgatni a köztársasági elnök beszédét? Mindezekre és még más szokásokra is csak azt mondom. Szabad, de nem kötelező, kivált, ha jobbat tudok nála.
Karinthy írt Hogy van? címen egy krokit erről a közhelyes kérdésről. Próbálta is megválaszolni. Elsőnek egy hosszas prédikációt részletez, mely a kérdésre elvileg válaszolható volna, de hát ki fogja meghallgatni? Aztán rövidebbre fogja. Idézem:
„- Köszönöm, jól – mondtam röviden.    
- Na, na, szo, szo – mondtam kedélyesen.
- Lassan, lassan – mondtam savanyúan.
- Ezer forinttal lehetne segíteni rajtam – mondtam epésen.
- Egy koronáért megmondom – mondtam gorombán.
- Nem tudom – mondtam rejtélyesen.
- Mint szegény ember gazdag városban – eszeltem ki.
- Most nem tudom – mondtam –, de majd megtelefonálom, mihelyt engem értesítenek.”
Bizonyára nem ismerte a pszichológus viccet:
Két pszichológus találkozik. Az egyik megszólal:
- Látom, te jól vagy. Hát én hogy vagyok?  
***
Szilveszterkor a legtöbbször a BÚÉK hangzik el, részletesebben kifejtve:
Boldog új évet kívánok! Katolikus változata:
Bízzuk újra életünket Krisztusra! Nekem az erőltetett szórend miatt nem tetszett, egy jobbat találtam ki, de már rég elfelejtettem. Muszáj új játékosságokkal előhozakodnom.
Bolondos ugratásokkal éljünk közösen!
Boldog újdonságokat énekeljünk kórusban!
Bezzeg újjá építjük környezetünket!
Békés újszerű égboltra kukucskálhassunk!
Bennünk úgynevezett éden keletkezzék!
Betyáros úri évet kezdjünk!
Bájcsevegjünk úton évközben kedvünkre!
Biztos útjelzőnk életkedvet kínáljon! 
Baráti útitársunkkal élvezetes kirándulásokat!
Budai útra életkedvvel közelítsünk!
Búfelejtő útravalót éberen kívánok! 
                     Bizton unjátok éktelen kívánságaimat….


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6416366702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása