Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.15. 18:23 emmausz

Jókedvünk tele örömre változott

Van, aki tudja, van, aki nem, hogy megszületett tegnap Mária Klára nevű 11. unokánk. Nagy öröm ez  nekünk. Mindketten kórházban, de hamarosan itthon. A körülményekhez képeset jól vannak. Várjuk őket haza. A pici 4 kilóval jött a világra. Arcocskája kisimult. Minden rendben van. Este ittunk az örömteli eseményekre. A családokkal Watts Appon tartjuk a kapcsolatot, és ez egyelőre nagy újdonság, és lehetőség az azonnali reflexiókra, információkra, a kölcsönös szolidaritásunk kifejezésére.
Bennem motoszkál, amit egyszer már pedzettem is: Az újszülött első születésnapja nullaéves korában valósul meg. Egyévesen a második születésnapja van. Lám, nem logikus a nyelvünk.
Magam posztokkal voltam elmaradva, de jeleztem is, hogy átmenetileg fontosabb dolgom lesz, s ne várjon tőlem senki írást. Így is lett. Piliscsabán kb. ötcentis hó esett két napja hajnalban. Még jó, hogy a kocsin téli gumival indultunk hozzájuk, mert havas lejtős úton vittem reggel iskolába Levit. S tapasztalatból tudom, hogy ha egy lejtőn nekivadul a kocsi, nehéz uralni a haladásirányt. Persze nem történt semmi érdemleges. Motorfékkel tartottam kordában az autót, no meg rövid ráfékezésekkel moderáltam lódulási hajlandóságát.
Fiunk sokat dolgozik, hogy mielőbb megújuljon hajlékuk. A gyerekeknek ottlétünkkor bordásfalat állított fel, ráakasztható csúszdával. A három gyerek módfelett örült az újabb mozgáslehetőségnek.
A lépcsőház elkészült korlátjának mi örültünk. Korunkban már jól jön az efféle segítség. Bár mozgásunk már mackósodik, muszáj volt pörgős táncot lejtenem Ritácskával. Fáradhatatlan a lányka, velem ellentétben. Nem akart elszédülni, nekem hamarabb sikerült. Mindent egybe véve, nagy örömet szerzett a velük való találkozás. Ha a szükség úgy hozza, megint meglátogatjuk őket. Együtt sikerült szétcsavarnunk a megszorult flex-gépet, hogy lehessen korongot cserélni rajta. Továbbá találtam egy 19-es dugókulcsot a kocsiban, amelyre M.-nak szüksége volt. Ő viszont megajándékozott engem téli ablakmosóval, mert két adaggal szerelkezett föl télire, de úgy látta, hogy a fele is elég lesz a szezonra.
Sok fotót készítettem a fehérbe öltözött tájról. Majd rakok a FB-oldalamra belőlük. A két nap hozadéka az is, hogy nem néztünk tévét, mert nincs náluk, hála Istennek. Így két napig nem tudtuk, hogy hányaknak adta be vakcinát, hányan betegedtek meg hunytak el, nálunk és a világban. A többi politikai huncutságokról se értesültünk, és ez is igen jól esett.  
***
Zene. Talán Mozart Eine kleine Nachtmusik-ja jól kifejezi azt a harmóniát, amellyel fogadjuk unokánkat, a fiatalok negyedik gyereküket, a gyerekek pedig a húgocskát. Legyen a soros zene a mű első tétele.
https://www.youtube.com/watch?v=cQuE4otVycQ

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416391194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása