Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.20. 02:07 emmausz

Hátralevő életem

Hátralevő életemnek ma van az első napja. Ez elég combos felismerés, de Tabi Lászlóé jobban tetszik. Valahogy így szól: Ha azt mondom, hogy közelebb vagyok a hatvanhoz, mint az ötvenhez, nem hazudok, noha lassan hetvenöt leszek.
Napjaim itthon rutinok mentén folynak. Fogyózok, sétálok. Mint már több ízben, a fogyás jele, hogy bal kezem átéri a jobb csuklómat. De hogy nem elégedhetek meg a tempóval, az abból derül ki, hogy a jobb kezem nem éri át bal csuklómat! Mondhatni erre, hogy egyszerű az oka. Bal kezem icipicit erősebb lehet, mint a jobb, hiszen balkezes lévén jobbára azt használtam, s ennél fogva nagyobb egy hajszállal, mint a jobb kezem.
Eddig alig hallgattam bele a Dankó Rádió műsoraiba.  Balázs Géza blogjában olvasom, hogy este 21 és és 24 óra között Népek zenéi c. összeállítást hallhatunk, amely muzsikák szerte a nagyvilágban keletkeztek, s gazdagították a zenei kincset. Tájékoztatásként ide írom, hogy Bp-en ez az adó az 100,9 FM-em hallgatható. Meg fogom próbálni.
Váli D. is lényeges témáról ad hírt. Az ezredforduló után a jordániai király Vörös Győző régészt bízta meg, hogy egy földdel feltöltött hegy gyomrából hozza felszínre a Krisztus korában uralkodó Heródes Antipász negyedesfejdelem palotáját. A munka méretére jellemző, hogy az ásásra és rekonstruálásra húsz évet kapott. A munkálatokról beszél a pécsi egyházmegyei média előtt a jeles régész.
Ugye ez az a palota, ahová bezáratta Heródes Antipász Keresztelő Szent Jánost, majd a házi őrizetben lévő prófétát lefejeztette Heródiás lányának, Saloménak a kérésére, aki táncáért bármi kérhetett, s ő János fejét kérte. Rászántam az időt, és meghallgattam a régész előadását. Valamennyi bibliai összefüggést megvilágított. Mondandója végére hagyta, hogy II. András 800 éve, 1217-ben a pápa megbízásából eredményes keresztes hadjáratot vezetett a Szentföldre. Hétezer lovassal csatát vívtak a Szentföldön. A szaracénok viszont nem fogtak fegyvert ellenük, mert rokon népnek tekintették a magyart. Ennélfogva II. András ( Szent Erzsébet apja) sértetlenül vonult vissza, immár végig szárazföldön hazájába lovagjaival együtt, de előbb megmártóztak a Jordánban. (Magyarország nem ünnepelte a jeles évfordulót.)   L
PS. 2029-ben lesz a helyreállított Heródes-palota avatása. A készült videófelvétel:
https://www.youtube.com/watch?v=watrSvm5k4Q&feature=youtu.be     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2616396600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása