Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.26. 19:21 emmausz

Maximák, szállóigék, közhelyek

André Gide: Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de óvakodj azoktól, akik azt hiszik, hogy megtalálták. Valahogyan a végtelenre utal. Futunk hozzá, de el nem érjük, mert mindent túlhalad
József Attila egyik örökzöldje: Ne légy szeles. / Bár a munkádon más keres –, / dolgozni csak pontosan, szépen, / ahogy a csillag megy az égen, / úgy érdemes.
És akkor legyen az idétlen diákhumor: Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csiga megy a stégen, úgy érdemes. 
Maczkó Mária szerint az ének ünneppé szenteli a napjainkat. Így azt gondolom, hogy volna értelme a tévében, az M1-en reggel egy-egy szép, mély értelmű dallal köszönteni a napot.
Tímár Böske szerint a véletlenek, ha vannak egyáltalán véletlenek – a legmeghatározóbbak.
És egy még általam nem ismert, ám eredeti gondolat: Két oszlop emeli az emberi létet: az egyik a segítőkész részvét, a másik a tudás. A segítőkészség tudás nélkül tehetetlen, a tudás részvét nélkül embertelen. (Viktor Weisskopf) Ez igaz. Éreztem már magamat tehetetlennek.
Egy igazi unikum: Állítólag Jókaitól való: A ló előnye tenger, a bölcsnek ló való, / Mert lóvá tesz az ember, s emberré tesz a ló.
Vukán György muzsikus és orvos, de úgy látszik alkalmi költő is. Ezt vallja:

Játszom, írok, dolgozok, lelket pénzért nem adok… / Istenem, ha befogadsz, / talán meg is simogatsz? / Átölelem lábadat, / s túlélem halálomat. A maga nemében tökéletes.
Idéznék még sokat, ha nem értem volna a végére az Egy csepp emberség c. munka II. kötetének.
Írhatnék még közhelyeket, (miszerint mindenütt jó, de legfehérebb a konyhaszekrény, továbbá a kétpúpú tevét az különbözteti meg az egypúpútól, aki akarja), de nem teszem. Inkább ide írom:
Itt a vége, fuss el véle!   


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1916404720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása