Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.02.01. 03:35 emmausz

Január 31.

A hét végén néhány félórát a jubileumi medjugorjei  kongresszus videója előtt töltöttem. A jelenések 40 éve folynak. Én 30 éve vettem részt a Mladifesten két lányommal. Egyik maradandóan emlékezetes élményem, ahogyan Milona von Habsburg (sz. 1958) szinkrontolmácsolja az éppen folyó előadásokat. Meleg volt, ő mezítláb álldogálva adta elő a hallottakat, mégpedig folyékonyan. Ezt csak azért vetem előre, mert a 40. évi megemlékezésben is szerepelt két ízben. Megmaradt mosolygósnak, tiszta tekintetűnek, slágfertignek, hitelesnek. Neve sajátos összevonása két első keresztnevének. Teljes neve ugyanis: Monika-Ilona Maria Carolina Stephanie Elisabeth Immacolata Benedicta Dominica Habsburg. Ő tehát Milona, aki hét nyelven (angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál és horvát) kommunikál. Milona képesítései közé tartozik többek között az újságírás. Ám amikor volt szerencsém munkában látni őt, akkor Slavko ferences fráter segítőjeként tevékenykedett – annak haláláig. Utóbb évek óta a Mary’s meal-programban vesz részt. Ez a mozgalom az egész világra kiterjed, és jelenleg kétmillió szegény gyermek nevelését és táplálását végzi. Lehet-e szebb hivatás ennél?
Aligha.
***
Magam hetvenöt felé kocogva (helyben járva) elgondolkozom rajta, hogy korosztályunk fogy.  Zs. annak idején elsőként kérte fel főiskolás tanárját, hogy legyen konzulense. Örömmel vállalta, a bizalom jeleként vette tudomásul. Ami akkor számított, hová tűnt? Mivel a tanár elhunyt, egészen új dimenziók között találta magát – végtelen gazdagságban.
***
Amikor ezeket írom, az új év első hónapjának épp a végén tartunk. Úgy tűnnek el a napok, hónapok, évek, mint a villám. „Pikk-pakk pont” a neve a hivatalos áruátvevőhelyeknek. Alkalmazhatom az életre is:
pikk-pakk. Pont. S kész. Mint a villám.
***
Most
várunk a tavaszra,
várunk az oltóanyagra,
várunk a találkozásokra,
várunk a kimozdulási lehetőségekre.
Várakozásunk hol reményteli, hol kevésbé, annak a függvényében, hogy kétségtelenül jelen lévő testi kopásaink éppen erősödőben vagy visszaszorulóban vannak.
***
Egy nyolc éve halasztogatott urológiai kontroll után elmerészkedtem a szakorvoshoz, hogy mondja meg: hogy vagyok? Reméltem, hogy pozitívan ítéli meg állapotomat, miközben a pakliban az ellenkezője is benne van. Megkönnyebbülve távoztam tőle. Felőle még elélhetek évekig.
Felőlem is. 

   

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr816410994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása