Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.01. 14:16 emmausz

Ez sem az

Nem azt kapom, amit várok. Ez sem az, állapítottam meg ma is az érkezett anyagokról. Egy figyelemre méltó levél jött. Súlyadó két részletben. Lássuk csak! Mitsubishim 24 éves. Egyszer vettem hasznát a kerékcserének. Unokámat vittem iskolába föl is, meg le is ötcentis friss hóban. A téli gumi a körülményekhez alkalmazkodva megtette a magáét. Májusban lecseréltetem nyári gumikra.
Június közepén műszaki nyaggatás elé néz. Vagy kiáll a forgalomból, vagy átmegy.
Ha nem, akkor a súlyadó második felét nem fizetem be.
Ha átmegy, még egy jó hónapig érvényes az én forgalmim, tehát vezethetem.
Ha az orvos továbbenged, akkor vezetem továbbra is a Coltot.
Ha nem, akkor odaadom valakinek, aki vezetheti.
A fogyókúra némi lazaság után folytatódik.
Ma maszkban lemerészkedtem az utcára. Immár dzsekiben a langymeleg időben.
Találkoztam maszkos és maszkatlan emberekkel.
Jelentem a réten nyílik a százszorszépen kívül az ibolya is.
Elhaladtam a szépséges egymásba csavaródó törzsű meggyfa mellett, amelynek főágai immár nem csavarodnak egybe. Lemetszették őket az ágfodrászok.
Bezzeg a drótfonatkerítésbe csavarodott, vele szimbiózisban (conbiózisban?) élő fatörzzsel nem tudtak mit kezdeni. Készítettem róla képet.
Jó címet kellene adni a fotónak:
Szimbiózis;
Elválaszthatatlanul;
Kényszertartózkodás;
Fával vaskarikával;
Egy élő és egy holt;
Nem kívánt sziámi ikrek;
Csak a halál választja el őket
Kényszerlakhely;
Se veled, se nélküled…stb.
Elkalandoztam. Tehát a súlyadót befizetni igyekeztem a postára a réten át. Senki nem állt előttem a hivatalban. Gyorsan végeztem.
S ha már… akkor elmentem a könyvmegállóba. Hoztam egy kötet Mórát (a sorozathoz illő vászonkötésű). Hoztam egy novellást, de az duplumnak bizonyult. Hoztam aztán egy Steinbeck-kötetet is: Az Édentől keletre c.-t. Már nagyon régen olvastam Aron és Cal sorsának a leírását. Nézem a kiadás példányszámát: 150 000. Ma legfeljebb tizedannyi példányban mernek kiadni könyvet, bár ahhoz is merészség kell. 
Csereképpen hazahoztam értékeket, de kétséges, hogy ma valaki rászánja magát, hogy egy 670 oldalas könyvet elolvasson. Pedig…
És akkor még nem beszéltem arról, hogy újra a könyvmegállóban láttam Werfel Musza Dagh-ját, Sienkiewicz Quo vadisát. Nem kell senkinek? Hatalmas kincsek pedig.
Csakugyan vége a Gutenberg-galaxisnak?
            

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr616446162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása