Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.05. 10:39 emmausz

Várni, várni és megint csak várni

Lelemény. Lelem én. Amikor a bögre aljára tekintettem, megállapítottam, hogy háriszos. Azaz zománca töredezett, noha sértetlenül egyben van. A jelenséget a hőtágulási különbségek okozzák. A repedezett zománc nem zavarja a használhatóságot, csak érdekes hálót rajzol a kerámiára. A háriszosság fogalma még népművészeti munkám során merült fel a fazekasság jóvoltából. Érdekelt, hogy ismeri-e a szakszót az értelmező szótár vagy az idegen szavak szótára, és mivel ezekben nem találtam, megkerestem a Czuczor-Fogarasit, de abban sincs benne a hárisz. Ezután próbálkoztam néhány idegen szótárban rákeresni, hátha jövevényszó, de nem találtam. Itt maradtam informálatlanul. Vajon honnan van ez a szó?
***
Kérdezheted, nincs nagyobb problémám? Mire azt válaszolnám, hogy de igen, van, csakhogy nem tudom megoldani. Várom az oltásra vonatkozó értesítést, de naponta azt kell konstatálnom, hogy „nem az” egyik gmail sem. A tévészereplő Boros Imre elmondta, hogy ő megkapta az első vakcinát, Bogár László pedig arról számolt be, hogy ő még nem. Így van ez.
Addig is tízesével szedem naponta reggel-este a nekem előírt pirulákat állapotom stabilizálására. Gyógyításról nem beszélhetek. A fogyásról viszont nem mondtam le. Segít élni.
Tegnap annyira elegem lett a negatív kicsengésű hírekből, hogy rávetettem a magamat a fotóalbumokra. Megállapítottam, hogy a legsikerültebb sorozat feleség 70. születésnapjára készült. Felvonult rá az egész belföldi társaság, Csupa vidám, kedves arcú felnőtt és még vidámabb, még kedvesebb arcú kis és nagy gyerek. Szép kis ünneplés sikeredett.
Úgy hogy újra megnéztük a képeket az ünnepelttel együtt is kettesben.
***
A nőnap übereli a járványt. Március 8-án a virágboltok nyitva lehetnek.
Többen panaszolják, hogy a Bartók Tavasz koncertjei csak online élvezhetők. Tavaly a Beethoven-év járt hasonló módon.
Persze kellemetlen kihagyni a zenei élményeket, de így válik lehetővé, hogy utóbb élőben is élvezhessék a zeneszeretők a hangversenyeket. Életben maradni fontosabb, mint egy egyszeri eseményen részt venni.   
   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9616450902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása