Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.11. 08:19 emmausz

Negyvenkilenc

Ma 49 éve annak, hogy egy szombati (?) napon megindultunk négyen a zuglói Pétervárad utcába, hogy házasságot kössünk Tücsivel. A tanúkon kívül csak mi voltunk jelen. Talán egy nő, az anyakönyvvezető, és egy férfi, a fotós, akit elhajtottunk. Ma már kicsit sajnálom, hogy nem készült fénykép a fehér ruhás menyasszonyomról. Jól állt neki, Anikó varrta erre az alkalomra. Persze akkor minden fillérre nagyon ügyeltünk, hiszen néhány hónapja még sorkatona voltam. Pénzünk úgyszólván semmi. Mindegy is már. Az is érdekes, hogy egy fél évszáza annak, hogy elkezdtem dolgozni a népművészeti kereskedelmi vállalatnál. Munkatársaim a következő munkanapon érdeklődéssel fordultak hozzám. Hogy érzem magamat a házasság kötelékeiben. Mondom, különösebb változást nem hozott az életünkbe. Tücsi is, én is hazamentünk a formaságok lebonyolítása után, s csak nappal találkoztunk ismét. Hogy-hogy? – értetlenkedtek a kollégák. Hát úgy, hogy április 2-án lesz az egyházi esküvőnk, s utána költözünk össze.
Ezen meglepődtek.
Azóta majdnem 50 év telt el. Született négy gyerekünk mind házas, unokáink száma épp egy focicsapatnyi. Persze időbeni eloszlásuk nagyon szór. A legkisebb kb. két hónapos, a legidősebb pedig már nősülhetne.
***
Zavaros a világhelyzet. előre törnek ördögtől megszállottak praktikái, és törvény rangjára emelődnek ordas eszmék. Időben figyelmeztetek mindenkit, aki utolérek, hogy a megszállottságról a Mester azt nyilatkozta, hogy „az ilyen csak imával és böjttel űzhető ki”. Ha tehát el akarjuk kerülni, hogy a nemtelen szabályozók világszerte eluralkodjanak, akkor világszerte hozzá kell látnunk, az imához és a böjtöléshez, hogy ég és föld össze ne omoljanak.
***
K. hosszú betegség után meghal. Özvegye megkéri G.-t, hogy adjon fel egy gyászjelentést, de rövidet, hogy ne kerüljön sokba.
Elmegy G. a hirdetőbe, és bediktálja a szöveget:
- K. meghalt.
A felvevő csodálkozva néz rá:
- Ilyen rövid lesz? Öt szóig nem kell külön fizetni.
- Jó, akkor írja még hozzá: Ugyanitt Suzuki eladó.         

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4016457266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása