Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.12. 13:50 emmausz

Ma végre, hogy tavasz van...

Fejős Ádám meteorológus valahányszor úgy fejezi be előrejelzését, hogy felhőtlen időtöltést kívánok. Ez az ő formulája, ha nem is szabadalmaztatta. Az én mai gyakorlatom homlokegyenest ellenkező. Legszívesebben reggeltől estig felhőket fotóznék. Persze nem teszem, inkább csak bámulom a tavaszt ígérő felhőjárás folyamatosan változó szín- és formajátékát.  Azért olykor rákattintgatok a langymelegben úszó alakzatokra. Kedvem telik bennük. A habpamacsok tavaszi hangulatot árasztanak, amire rátetéz a langymeleg is, amit magukkal hoztak. Hol erős a napsugárzás, hol alig érezhető a felhők takarása miatt. Teljesen átalakítja ez a fajta égi mozgolódás az ember hangulatát. Bizakodással tölt el: lesz még tavasz, lesz még zavartalan jó idő, s talán alábbhagy ez a nyomorult pandémia is.
Éppen ideje volna.
Ha másért nem, mert nagyon unalmas már, hogy az ellenzéknek nincs jobb témája, minthogy a járványügyi intézkedések körül hol ezért, hol azért nagyokat rúgni a koránt sem irigylésre méltó körülmények között lavírozó kormányba. Ideje volna legalább a témaváltásnak.
A politikai ellenségeskedés egyáltalán nem új, de immár rendkívül unalmas. Vö. az öregember, az unoka és a szamár, valamint az őket folyamatosan gúnyoló tömeg esetét. Az újabbak közül pedig a nyuszika históriáját a sapkájával, avagy a cigarettázásával kapcsolatban.
Igazán több eszünk lehetne.
De hát nincs.     
Ma is sorban álltak a rendelő előtt az oltásra várók. Mi két napja túlestünk az első adagon. A sokat mocskolt kínai vakcinát fogadtuk, s örülünk neki, hogy segít életben maradnunk.
A közelmúltban megadta magát az elektromos sütőnk.
Máig.
Mert ma hozzáértő kezek – egy szakember – meggyógyította. A programkapcsolója adta meg magát 12 év szolgálat után. A berendezés műtétje szűk félórát vett igénybe. A műtő-szerelő stílusosan maszkot viselt. A kedvéért mi is, hogy oda-vissza elkerüljük a vírus terjesztését. Igen korrekt munkát végzett, még az időjelző órát is beállította.
Mindig csodálkozom rajta, ha egy szervizes szakember értő módon nyúl valamihez. Hozza magával a szükséges csere-modult/alkatrészt, és szakavatott mozdulatokkal célratörően tevékenykedik. Persze, mert ért hozzá. Úgy pedig könnyű!
Reggel péntek lévén elmentünk szentségimádásra. Urunk elé vittük földünk bajait, sebeit.
Legyen itt most ennyi elég.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2016458926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása