Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.27. 02:02 emmausz

Híreim

Fogyás és böjt egymást nem zárják ki, ha nem is ugyanaz a két fogalom. Irányulásuk más, de párhuzamosan is megélnek. Ami testemnek javára válik, segít élni, az még lehet az Istennek tetsző böjt is. A Mester azt tanítja: „amikor böjtölsz, kend meg fejedet, és mosd meg arcodat, hogy ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van! Akkor Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.” (Mt 6,17,18)
Immár két okom van az önmérséklésre. Az egyik, hogy a kardiológus tanácsolta, fogyjak le tizenhat kilót. Egyre inkább közelítek hozzá. Még egy kilót kellene ledobnom.
A másik a világban terjedő rossz trendek megállítása. Mivel ezek nem állíthatók meg sem szép szóval, se könyörgéssel, s egyre terjed a hülyeség, az otrombaság, a hazug propaganda, egyre nyilvánvalóbb a jézusi tanítás igaza: „Az ilyen csak imával és böjttel űzhető ki.”
Akkor hát imádkozunk és böjtölünk.     
Mindezt azért vetem előre, mert megírtam a közelmúltban, mekkora öröm ért. Tapasztalatból tudom, hogy a fogyás minőségi foka nálam, hogy a bal hüvelykem és középső ujjammal jobb csuklómat körbe érem. A második minőségi ugrás, amikor a vastagabb bal csuklómat (balkezes volnék) is át tudom kulcsolni jobb kezem nevezett két ujjával. Ma ez a gyönyörűség ért.
Dolgozom rajta, hogy laza kéztartással is működjön a dolog. Mindenesetre jó érzéssel töltött el e mai felismerés.
***
Reméltem, hogy megérkezik ma a rejtvényújság, de ma sem. Hétfőig nincs postás. Marad akkorra.
***
Reméltem, hogy pozitív hírek jönnek az apósát gyászoló É.-éktól. Ám ami jött az, negatív értelemben pozitív. A pozitív lett a vírustesztje a kicsi lánynak és anyjának. Kívánom, remélem, hogy nagyobb megrázkódtatás nélkül elmúlik róluk ez a szerencsétlen virnyák. É. fáradtságról panaszkodik, más baja nincs. Már láza sincs. Várom, hogy azt jelentse: már betegsége sincs.
Meddig kell még szenvednünk?
***
 Amikor nem tetsző cselekedetet tett Dávid, az Úr megbüntette. Gád tolmácsolt közte és az Úr között. Dávid vállalta, hogy három napra pestist küldjön népére az Úr. Ez meg is történt. Hetvenezer ember halt meg Izraelben. (Vö. 1Krón 21,7skk.) A biblikusok egy része állítja, hogy ezek a történések csak példázatok. Meglehet. Ám a mai koronavírusos pandémia nem képletes, egyáltalán nem átvitt értelemben vehető valóság. És nem három napja tart, és nem hetvenezren, hanem több millióan vesztették életüket eddig. Nem kéne valamit másképp csinálni? NEM KÉNE MEGRÁZNIA MAGÁT AZ EMBERISÉGNEK? ? ?  Csak kérdezem.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6016481504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása