Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.29. 02:56 emmausz

Ablakráma-panoráma

Ahol a számítógépen dolgozom, az egy zsákszoba. A zsákszobának van egy méretes ablaka, a méretes ablak a rétre néz. A réten fű nő, fák nőnek, a réten kutyák szaladgálnak, gyerekek fogócskáznak, vagy a töltésre figyelnek, ahol villanyvonatok szaladgálnak. Mindezeknek a gázgyári tornyok adnak hátteret a maguk formatervezte alakjukkal, barátságos sisakjukkal.
A méretes ablakon szeretek kinézni, s a látvánnyal gazdagodni. A képkivágásban hol egy rigó, hol egy macska tűnik fel, hol egy szarka ilyenkor tavasszal, csőrében egy ágacskával, s húz el fészket rakni. Hol pedig cinkék vidámkodnak a közeli ágakon; galambok, máskor vadkacsák mutatnak be páros repülést. A vetési varjak télen megszállják a rétet, s a környező fákat. A dolmányos varjú pedig uralja a mezőt, amikor megjelenik.
Éjszaka beröhög a telehold, s oldja a sötétséget. Majd elfeledtem, hogy repülők is itt húzzák a csíkot, mert valamelyik légi folyosó a térségünkön található.
Nem feledkezhetek meg a felhőjátékokban való gyönyörködésről sem. „Egedet bámulom.”
Szeretem az utakon zajló forgalmat. Autók, kerékpárok, újabban elektromos rollerek száguldoznak előttünk. A járdán hazasiető fiatalok, lassan bandukoló idős párok.    
Nagyon élvezem a kilátást, mert szép az, ami látszik innen. Ha a fák nem takarnák, tán a Duna is ide látszana, mint ahogyan a kopasz téli jegenyék mögött rálátni a Hármashatár-hegyre.
Élvezem tehát a tiszta képet az ablaküveg mögül akkor is, ha hideg az idő. A parapetre szerelt fűtőtest elűzi a hűvösséget. Nyáron a légkondi segít elviselni a kánikulát.
Ami lehetővé teszi a felbukkanó kép tisztaságát, az az, hogy miként a hollandusok nem alkalmaznak ablakaikon függönyt, ebben a szobában se takarja semmi szemem elől a látnivalókat.
Jó ez így, szeretem ezt így. Olyan embernek való közeg, látvány, miliő.
Sok fotóm köszönheti keletkezését az innen előtűnő panorámának. Szívesen kapom le a gázgyári tornyokat. Ilyenkor Monet-ra gondolok, aki a rueni székesegyházról képsorozatot készített a különféle időjárási, megvilágítási helyzetekben.
Megvallom, a legjobban az tetszik, amikor elköltözött fiunkkal, menyünkkel, unokáinkkal nevetünk össze, akik meglepetésre néha-néha feltűnnek az ablak képkivágásában. Ilyenkor csatlakozunk hozzájuk, hogy megszellőztessük tüdőnket a friss levegőn, lelkünket pedig a találkozás örömében.     
        


  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6616483432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása