Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.04.01. 14:54 emmausz

Már nagycsütörtök

Miként tavaly sem, idén se lehet nyilvánosan istentiszteletet tartani a három szent napon, s azt követően se. Ilyenkor nagycsütörtökön éjszakai virrasztásra gyűlt a Regnum a Horváth M. téri templomban a kilencvenes években. Volt mise, böjtös ital, zsíroskenyér, elmélkedések, légkör, spiritualitás, taizéi énekek, kompassió. A kitartók a hajnali szürkületben távoztak, kissé meggémberedve a hűvösségben, s meglehetősen álmosan. Mehettek napi dolgukra, pl. munkahelyre. Hol van már ez a gyakorlat?
Ugorgyunk.
Nem tudom, másnak feltűnt-e, hogy az első negyedév elillant. Április elseje van. Bolondok napja. „Te, lóg a cipőfűződ…! Bonyolultabb trükkök: A vekkerrel ébredő alvó fölé helyezett alacsony asztalkán amaz jól bevágja a fejét. A hajszárítót használó is meglepődik, ha hintőport fúj az arcába a masina, de a macska is lepattan a macskaajtót záró műanyagfólián. Stb, stb.
Lapozzunk! A min. elnök reggel bejelentette, hogy felelősséggel nyár végére meri azt mondani, hogy a pandémiát itthon letudjuk. Az átoltottság szembe megy a teljes zárással. Ahogy az előbbi növekszik, a nyitást fokozatosan meg lehet valósítani. Ergo, nyár végére kell a nyaralást tervezni, ha nem jön közbe semmi más.
Lapozzunk.  
Ma használtam először az oltási igazolványomat. De inkább csak dokumentálásnak szántam, mintsem praktikus eszköznek. Nem tervezek külföldi látogatást.
Ugorgyunk.
Sikerült átmenetileg megszabadítani a Coltot a rátapadt pollenektől, vagy szaharai homoktól. Nem tudom, mitől lett matt minden kocsi az utcában.   
Ugorgyunk.
Ránk tört a nyár. Tegnap és ma szokatlan tempóban melegedett a levegő. Forró lett rajtam sötétszínű pantallóm, a virágzó vérszilva teljes pompájában tündököl, makulátlan, mint a húsvét megújuló tisztasága, ártatlan örömöt áraszt – és illatfelhőt. Zúgnak rajta a méhek és egyéb szárnyasok.   Hajnalban megszólaltak a rigók is. Idén először. Ami érdekes, most nem ismert nótát fújtak, mint tavalyig évente. Meg is emlékeztem róla annak idején: a szovjet himnusz elejét fütyülte egy rigó: Szö- vetségbe forr…  
Ugorgyunk.
Vajon mit hoz a következő év? Lesz-e egyáltalán? És ha igen, pandémia-mentes év lesz-e valóban? Vagy a forradalmi hevületű macskajancsik kitalálnak-e újabb felvakarható sebet a társadalmak testén?
Isten óvjon tőlük minden ép lelkű polgárt – az egész emberiséget.
Ugorgyunk.
Kun Erzsébet Tojástánc. c. kötete jól mutatja, hogy minél aktualizáltabb egy téma, annál hamarabb válnak retróvá a benne foglaltak. Mivel 40 éve voltam fiatal, én meg tudom oldani feladványait.
Poszeidon fia, de rádiógyár is: Orion.
Római főisten; lámpa neve. Jupiter.      
Ozirisz lelke, bika, de írószerbolt: Ápisz.
Langyos szellő a görög mit.-ban, de kályhatípus neve is: Zefír.
Ugorgyunk.
A végére egy poén: Az ütődött főherceg vizsgázik, akit a tanár nem mer megbuktatni. Felteszi tehát a kérdést: Melyik a Föld legnagyobb óceánja? A főherceg meg se mukkan.
- Azzal, hogy csendben maradt, jól felelt, fenség! – vágja ki magát a tanár. – Valóban a Csendes-óceán. Persze ezt Wasserkopf is mondhatta volna Karinthy Tanár úr, kérem c. munkájában.
Az élet produkált ennél vadabbakat. Egykori vállalatom KISZ-titkára foximaxira járt, ahová egy századost is beírattak. Tőle kérdezte a tanár, hogy a tézis és antizézis harca mivé oldódik. Mire a szás elvtárs: protézis.    
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6116487680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása