Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.05.05. 19:14 emmausz

Apró változások

Eddig nagyon lekötött Doráti Antal emlékezése életére. Amikor azonban nagyon elmerül az általam nem ismert személyek jellemzésébe, pl. balett-táncosok életébe s kitér a hozzájuk fűződő viszonyára, akkor – mi tagadás – kevésbé.  Azt remélem, hogy az általam is ismert zenészek portréit is közelhozza olvasójához, s akkor otthonosabban olvasom tovább.  Annál is inkább, mert havi pótcselekvésemet néhány nap alatt befejeztem, azaz a FülesBagoly májusi száma immár a szelektív gyűjtő martaléka.
***
Kihasználva a jó időt az erkélyünkön napozva olvastam az aktuális kötetet. Immár szerda délután egy kemény hidegfront szele tépázza az alig hogy kizöldült fák koronáját. Én is behúzódtam, és itt olvasok, írok. Úgy látszik, a frontokat nem szereti a szívem. Vagy a folyadékegyensúlyom okoz rendkívüli ritmusokat. Utóbbi ellen bevedeltem félliter teát, egy bögre tejet. Azóta jobb a helyzet. Nehéz tudni, hogy mikor mennyi folyadékpótlás az elég. Ez a játék új nekem. Mit érdekelt annak idején, hogy mennyit iszom, egyáltalán az, hogy van folyadékháztartásom. Újabban úgy látszik, kell hogy érdekeljen.   
***
Délelőtt az üzletben előttünk fizetett az ismerős fogorvosnő. Nagyon meglepett, hogy tejet, kenyeret és paradicsomkonzervet vásárol. Az ember agyában ilyenkor, ha nem ejti ki eredeti szerepéből, ugye a következők fogalmazódnak meg: ha valaki fogorvos – akkor vegyen Lidocaint, tampont, dönthető széket, fúróhegyet, jupiterlámpát, háttérzenét és viaszt a protézisek megformálására. De paradicsom konzervet??? Ez milyen már?
Megfigyelésem nem egészen csak egyszeri valami. Múltkoriban a kardiológushoz betoppanva az orvos éppen 100%-os narancsitalt fogyasztott a palackjából, majd utánaküldött egy túrórudit. Ebéd utáni időben történt mindez. Az nem derült ki, hogy ebéd helyett vagy után tette, de ezt a kettőt itta-ette. Az ember nem is gondolná, hogy a szívspecialista eszik, s nemcsak rendel, ítéleteket mond, sajnálkozik, dicsér, visszarendel, jelentést ír, pecsétel – és kész.
Nemde?
Nem? – De…!
      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416523588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása