Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.05.28. 15:17 emmausz

Ami foglalkoztat

Tegnap Cs. engem kért a telefonhoz. Ezt Tücsitől tudom, akivel Cs. akkor már félórát beszélt. A második félórát velem, majd a piszok telefon egyik mondata közben szétkapcsolt. Nem gondolnám, hogy Cs. vágta el a mondat fonalát, s remélem, ő se gondolja rólam, hogy megnyomtam a beszélgetés vége gombot. Nem hívott fel újra, s ebből arra következtettem, hogy ő is úgy tudta, hogy lényegében mindent megbeszéltünk, sőt beszélgetés közben néhányszor történt is erre utalás.
***
Tegnap hidegfront száguldozott az országon keresztül.
Ma napfény, csupa ragyogás, a kutyák vidáman futkároznak az árokszélen, még a rabkocsiból is vidámének hangzana, ha erre járna. Remélem, a plágiumért nem fordul meg sírjában Weöres Sándor.
A meteorológia szerint holnap esős időre számíthatunk, és hidegfront vonul át az országon.
***
Ma a tegnapi pulykahúslevest folytattuk ebédkor, no meg székelykáposztát oldalassal.
Nekem meg fogynom kellene.
Néha nem is olyan könnyű.
Jó volt, sok volt.
A készült körözöttet este alighanem kihagyom.
***
Székely János pp. könyvében sok tanulságos esetleírás található. Közülük az egyiket erősen megrövidítve itt hozom.
Érsekvadkerten ifjú káplán, ahol hittant tanít kicsiknek. Mesél, énekelteti, rajzoltatja őket, vetélkedést szervez nekik. Az első padban az óvoda réme ül magába roskadva. Ügyes, mozgékony, bátor gyerek, aki olyan magasra mászott a fákra, ahová nem mert senki utánamenni, ő meg nem volt hajlandó lejönni.
Nem szólalt meg, nem vette kezébe a ceruzát, kérdésekre nem felelt. A többi tanárnak se fogadott szót. Így ment ez egy fél évig. Aztán elkezdte dicsérni ügyességét: hogy milyen nagyszerűen tud fára mászni. Rávette egy idő után, hogy ő legyen a táblatörlő, mert hogy ő ügyes és magasra is fel tud ugarani. Élvezte. Év végére már néha mosolygott.
Nyáron a táborban végig mellettem volt, a kezemet fogta, minden mesét tátott szájjal hallgatott, élvezte.
Megnyílt.
Én meg megtanultam, hogy ha az ember érzi, hogy falba ütközött, nem áttörnie kell, hanem megkeresni a kulcsot, ami ahhoz a gyerekhez visz.
***
Második figyelmeztetés. A FB másodszor hívja fel figyelmemet arra, hogy a rendelkezésemre álló kapacitást 88%-ban már felhasználtam. Hihetőleg még ebben az évben kimerítem az ingyenes keretemet. Ha így lesz, abbahagyom mind az írott, mind a képanyagok FB-ra tételét. Nem fizetek azért, hogy további információkat tegyek a nyilvánossá. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6816574776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása