Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.09. 03:23 emmausz

Merítés

Az Egyiptomban élő P. Henry Boulad SJ 2015-ös interjújából szemezgetek, mert ma ugyanúgy aktuálisak gondolatai, mint fél évtizeddel ezelőtt.
- A média ma nem az igazságot mondja, hanem tragikus módon manipulálja az embereket.
- A vallások elvesztették a lelküket. Intézményesültek.     
- A világnak még több lélekre van szüksége (spiritualitásra).
- A fogyasztói társadalomban minden olyan könnyű, semmit se tagadunk meg magunktól. Bemegyünk a nagyáruházba, nincs szükségünk semmire, mégis két teli szatyorral jövünk ki. Miért? (depresszió oldás?)
- Vissza kell térni az evangéliumi egyszerűséghez, az evangéliumi szegénységhez. A világnak megtérésre van szüksége. Nekem is megtérésre van szükségem, mindennap!
- Manapság vattába csomagoljuk az igazságot.
- A kopt keresztények évente kétszáz napot böjtölnek. Radikálisan.
- Ellene vagyok a mai áramlatoknak (mainstream), mert az embert nyomják el.
- Aki mindig a társadalomban él, feloldódik. Aki mindig egyedül van, magába zárkózik. A mai ember képtelen egyedül maradni önmagával. Azonnal előveszi iPadjét, a telefonját, leül a televízió elé. Meg kell tanulni egyedül lenni, képek, hangok, újságok nélkül.
- Nyugat mindent relativizál. Már nem küzdünk az igazságért. Ki áll készen arra Nyugaton, hogy meghaljon az elveiért?
Elgondolkoztató szavak.
***
Nehéz a nyuggerek élete
Tegnap - mint említettem – itt járt a klímaszerelő, és üzembe helyezte a légkondit. Utána gondosan kiporszívóztam, Tücsi meg felmosott.

Ma olyan ünnepi, vasárnapi hangulatom van. Rájöttem az okára. Tegnap porszívóztam, és szombaton szoktam porszívózni. Logikus, hogy ma csak vasárnap lehet.
De a naptévesztés okán nem merek fürödni menni. Még azt hinném, hogy ma van szombat.
Pedig nem.
Kedd van. Az előszobában ki van készítve a szódás rekesz. Márpedig az szerdán jön… vagy kedden...?
***
Tegnap Éva lányunk küldött néhány kirándulásos fotót. Szabadtéri előadást tartott a többieknek: Alfa-kurzust, egy vízesés mellett az erdőben. Én meg visszaírtam neki, hogy nyáron nekünk is tarthat egyet (noha erre aligha lesz mód, hiszen annyifelé kell figyelni folyamatosan, és programokat egyeztetni). Legfeljebb, ha beszélgethetünk róla. E.-nak is tetszik az ötlet, örömmel venné, ha megvalósulna.  
***
Még mindig kedd: Fiunk sógornőjének megszületett Vilma nevű lánykája. Isten éltesse sokáig szerettei körében!
Vagy ahogyan Amerikából ékezethiányban szenvedő írógéppel írták nekünk: Isten eltesse a kis jovevenyt!

 


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2516586610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása