Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.10. 02:48 emmausz

Találkozások kicsiben és nagyban

Miközben a poszt megírásához fohászkodom, lelki fülemben cseng az Oh, Carol c. sláger Neil Sedaka elővezetésében.
Mivel tegnapelőtt felhívás érkezett keringőre korábban nagyon összeszokott bandánk részéről, azaz, hogy hosszas kihagyás után találkozzunk, s ne digitálisan, hanem személyes megjelenéssel. Ez a személyes megjelenés sose volt hangsúlyos, hiszen hogyan is másképpen lehetséges találkozni.
(Miként a korcsolya: egészen addig a jégen sikló eszközt jelentette, amíg el nem terjedt a görkorcsolya. Akkortól kezdve jégkorcsolyává avanzsált a kori.)
Nos, ha kb. két év kihagyás után újra összejövünk (személyes megjelenéssel), lesz miről beszélgetni. Lehet téma a két év történései családonként, lehet napirendjeink összehasonlítása, lehet annak megbeszélése, hogy van-e valaki közülünk, akinek teljesíthető kérése volna a többiekhez.
Mit olvastunk, van-e jó film, zene, spirituális élmény, játékok unokákkal, kütyük, gyermekeink itthon és a nagyvilágban, szervi kopásaink, életvezetési tanácsok a mi korukban, nyaralás. Akármi.
Igazoltan távol immár öten, ha senkit ki nem felejtettem, HF (89) kórházban.
***
A minap nagy visszhangot keltett pletyka, miszerint a pápa nem fogadja az ország vezetőit a NEK alkalmával, természetesen hamisnak bizonyult, mint már oly sok társa. Nem mintha hatalmas jelentősége volna annak, hogy létrejön vagy nem a találkozás, de a protokoll íratlan vagy írott szabályai szerint csaknem kötelező. Ugyanis az illető nép iránti megbecsülést fejezi ki. A pápák hol amiatt kapják meg a magukét, hogy fogadták XY.-t, akik micsoda alja ember, hol meg amiatt, hogy talán el akarja kerülni a neki kellemetlen fráterekkel a találkozást. 
Mekkora blamázs egy-egy ilyen szamárság elterjesztése, a rajta való csámcsogás, a találgatások s a felelőtlenül meghozott ítéletek.
Alkalom arra, hogy pártoskodással vádolhassák meg Péter aktuális utódját.
Eddig életemben minden pápa megkapta  a magáét fungálása idején, noha azóta többjüket szentté avatták. Emlékeztetőül: XII. Piuszról írta Hochhut a Helytartó c. valótlanságot. VI. Pál a fogamzási kérdéseket illető enciklikája miatt (Humanae vitae), II. János Pál azért, hogy miért nem mondott le halálos betegen, XVI. Benedek azért, hogy lemondott, no meg az iszlámról szóló kritikus szöveg idézéséért, Ferenc pápa pedig sok mindenért. 
Régi probléma ez. Attól, aki az isteni szeretetparancsot hirdeti, attól minden esetben elvárják a tökéletességet azok, akiktől a tökéletesség igen messze esik.
Hogy közmondással éljek: Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.      

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3716587640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása