Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.25. 02:17 emmausz

36 fok

A nyári időszak neve uborkaszezon, mert a közélet elnémul, csak a halaszthatatlan dolgokra ügyel. A másik nevét az időjárás teremti meg: kánikula.
Ha arra gondolok, hogy a parlament szabadságra ment, ha arra, hogy részünkről be van fejezve az Európabajnokság, akkor stimmel az uborkaszezon elnevezés. Igaz, hogy focistáink kiestek a további megmérettetésből, de az is igaz, hogy színvonalasan tették a dolgukat, jól védekeztek, s időnként kitörtek, mint Zrínyi Miklós Szigetvárnál.
Ami pedig a kánikulát illeti, tart 4-54 napja, s nem látjuk a végét. A meteo szerint az UV-sugárzás szintje igen magas: 8,5. Azonkívül a Szahara megszór bennünket finom porral, hogy változtasson komfortérzetünkön. 
Ami változatlan: zárt térben kötelező a maszkviselés.  Ez azért furcsa, mert
a vízszennyezettség vírusszintje tartósan alacsony.
Az új megbetegedések száma száz fő alatt van – 82.
Nyitottak a schengeni határok a mi részünkről.
Kérdem, akkor mi a csodának kell a maszk?
Szerintem nehezíti a légzést. Ezért egy határon túl viselése egészségtelen.
A Ki a Tisza vizét issza nótájára írom ide a véleményemet:
Ki a maszkja gőzét szívja,
saját gőzét szívja vissza.

A sajátgőzös lehelet viszont CO2-ben bővelkedik, vagyis csökkent értékű az ilyen levegővétel. Márpedig az fullasztó valami. Ez akkor is így van, ha tudomásul vesszük, hogy a maszk a pollenek, a vírusok, valamint a baktériumok egy részét felfogja.
Mármost az a kérdés, hogy meddig hasznosabb a maszk viselése, s mikor fordul át káros valamivé.    
Szerintem kb. most van váltás ideje. Ebben megerősített a sajtótájékoztató. Ott hangzott el, hogy 5,5 milliós átoltottság esetén elhagyható a maszkviselés, de pl. kórházakban nem.
Alig várom, annál is inkább, mert nagyon közel járunk az 5,5 millióhoz.
23-án csúcsot döntött az áramfogyasztás. A kánikula és a légkondicionáló használata között korreláció áll fenn. Nálunk is megy, legalább ventilátorként, de temperáljuk is a lakáshőmérsékletet. 
***
Búcsúzom Hesemann könyvétől (A pápa, aki szembeszállt Hitlerrel). Ő nemcsak Hitlerrel szállt szembe, hanem a szovjet megszállókkal is. 1956-ban több írásos anyagban fejtette ki együttérzését a szenvedő magyarokkal. Akkori egyik, latin nyelven írt leveléből csak egy mondatot idézek: Hungaricae gentis cruor clamat ad Deum – azaz: A magyar nép szenvedése az Istenhez kiált! Kérdésem, hogy a zsidó-keresztény alapokhoz ragaszkodó, és emiatt az EU részéről állandó fenyegetettsége folytán nem írhatná-e a jó pápa ma is, hogy a magyar nép szenvedése az Istenhez kiált?
De!  

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr316604086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.06.25. 11:10:56

"A magyar nép szenvedése az Istenhez kiált" Spirituálisan és stilisztikailag (a nyelv hangulati részére és a stílusára utalok) semmi baj e mondattal. másrészről viszont a magyar nép szenvedéséhez,semmi köze nincs Istennek,mert ha lenne,Őt kellene okolnunk bizonyos dolgokért. És ha Istent okoljuk,akkor feltételezzük is,hogy rosszat akar tenni velünk. Ha rosszat akar tenni,akkor viszont egy gonosz,büntető,önelégült,kétszínű,éretlen személyiségű istenkéhez jutunk. Tedd fel hát a kérdést magadnak,ilyen az istenfogalmad? Azt persze tudom,hogy az istenképzeted végtelenül borzasztó és elkeserítően rossz. Remélem tudsz különbséget tenni az istenfogalmad és az istenképzeted között? Istenfogalmad az,hogy isten csöpög a jóságtól. Istenképzeted pedig az,hogy ez a csöpögés,csak a jó emberekre csöppen.(bocs a csöpögés szóképért) Tehát az,hogy a magyar nép szenved semmi köze Istenhez,annál több a magyar néphez. Különben is nagyon szeretjük azt hinni,hogy mi magyarok a végtelenségig szenvedünk,senki jobban. De vajon hány nép történetét tudod,hány népet ismersz? Valakik valamikor elkezdték ezt a butaságot terjeszteni,hogy a magyarok utolérhetetlenül szenvednek. Sokáig,folyamatosan ismételték,míg,a végén mi is elhittük. Ugyan ez van a zsidók istenével. Mondták,mondták,mondták,hát persze,hogy belénk ivódott kiirthatatlanul.

Az emberek túlnyomó többsége középszerű,ám azt jól csinálja. Aztán vannak akik a manipulálás mesterei,ők nagyon okosak,nagyon értik a dolgukat. Talán pszichopaták,nem együtt érzőek és hiányzik belőlük a jóra való törekvés,de a hatalomvágyuk óriási. Nem a Covid,ők a vírusok. Le a kalappal előttük,mert azért szétnézve a világban,az emberek többségét nagyon könnyedén vezetik az orruknál fogva.
süti beállítások módosítása