Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.27. 03:01 emmausz

Érdekek és értékek

Talán a legfontosabb, hogy nálunk volt három unokánk. Oldott hangulatban töltöttük velük a napot. Azt hiszem, felhőtlenül jó a kapcsolatunk mindegyikkel. Egyikükben csecsemőkorában tartottuk a lelket, míg meg nem erősödött, másikuk humora, arcjátéka vesz le a lábunkról, harmadikuk nagyon keresi a társaságot, különösen is igényli a személyes törődést, azt, hogy elmondhassa, ami benne motoz, és hálás minden odafigyelésért. Jó hangulatú szombatunk sikeredett, hála Istennek!
***
Fontos egy másik valami is, amibe belefutottam a nap reggelén. Egy citátum Ferenc pápától, amivel mélységesen azonosulni tudok. Mértéktartó stílusban megfogalmazott figyelmeztetés. Íme:  
Az idő, testvéreim, lejárni látszik; még nem tépjük szét egymást, de szétmarcangoljuk közös otthonunkat [a Föld]. A tudományos közösség mára ráébredt arra, amit a szegények már jó ideje mondanak: az ökoszisztémát károsodás, visszafordíthatatlan károsodás éri. A föld, egész népek és emberek tömegei rettenetes büntetésben élnek. És mindez a fájdalom, halál és rombolás Szent Vazul szavaival élve a „gonosz ürülékétől” bűzlik. A pénz mértéktelen hajszolása az uralkodó nézet. A közjó szolgálata elfelejtődött. Amikor a tőke bálvánnyá válik, és ez vezérli az emberek döntéseit, amikor a pénz iránti mohó vágy uralkodik, az rombolja a társadalmat, megbélyegzi és rabszolgává teszi a férfiakat és nőket, rombolja a testvériséget, egymás ellen fordítja az embereket, és ahogy világosan látjuk, veszélybe sodorja közös otthonunkat.” (Varga András atya oldaláról)
Nagyon egyetértek mondandójával. S mivel annyiszor szó esik arról, hogy polarizált a világ, ide írom: A törésvonal az értékek mentén élők és az érdekek mentén élők között húzódik, és alig hiszem, hogy kibékíthetők egymással. A megoldás kegyelmi kérdés, másképpen a megtérés.
***
Egy emailből: „Ne használjuk a divatos rövidítéseket, mint tali, dec 8, bocsika, mizu” – majd hozzáteszi, hogy Isten bocsá’! Megjegyzem, ez a bocsá’ se szebb, csak régebbi. Ha bakafántos akarok lenni, henye szó a jó napot, a viszlát, de még a mozi is. Ám nem akarok bakafántos lenni, ezért csak leírom, hogy én ezt másképpen gondolom. Úgy vélem: barátok között megengedhető a lazább nyelvhasználat.
Legalábbis remélem.
***

Éjszakába nyúló meccset néztem. Az osztrák focicsapat keményen ellenállt az olaszok támadásainak. Fej fej mellett küzdöttek, és a rendes játékidő végéig nem is született gól. A ráadásban viszont gyorsan két gólt rúgtak az olaszok, és csak egyet kaptak. Az egyenlítés már nem sikerült a sógoroknak.      

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr316605746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása