Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.07.03. 13:16 emmausz

Nézem az EB-t

Rossinak igaza volt. Nem sztárok kellenek, hanem gürizők, akik – ha kell – állva tudnak meghalni (és akkor OV-t is idéztem. Neki is igaza volt.)
Ha a BLM igaz, akkor én hülye vagyok. Szerintem hazug szöveg „a fekete számít”, mert tartalmilag igazságtalan, ezért ostobaság. Előtte letérdelni még nagyobb ostobaság (még ha nagy üzlet, akkor is). A fogadó ország szokásait illik Európában követni. Tehát ha a hollandok Magyarországra jönnek, akkor viselkedjenek úgy, ahogy itt szokás. (Si fueris Romae, romano vivito more. Cum fueris alibi, vivito sicut ibi. Azaz: Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!) A mondás kétezer éve dívik Európa-szerte. Megtanulhatták a hollandok ennyi idő elteltével, s tudniuk kellene, hogy itt nem dívik a házfalak tömeges lepisilése. Se meg kell tanulniuk a migránsoknak is a mondás igazságát, ha nem futó kalandként élik meg itteni tartózkodásukat.
A bajnokság általánosságban romló magatartásformákat hozott. Az első félidőt a csapatok elmismásolják, mert kell az erő a végkifejlethez. A második félidők harcosabbak, de a kieséstől való félelem öli a játékot, a felek a védekezésre fordítják a legnagyobb gondot. Következésképpen sok a döntetlen eredmény, s jön a hosszabbítás. No, itt felélik tartalékaikat: mindent bele. S ha ez sem elég, jönnek a büntetők. Meglepően sok a kihagyott tizenegyes.
Másik tapasztalatom: a legtöbb csapat játékosainak indulata látszatra nem különb, mint egy ötéves óvodásé. Amikor versenyfutásra kerül sor a labda megszerzéséért, a hátul szaladó rendre megpróbálja felborítani, ellökni, elgáncsolni az elsőt. Miféle színvonaltalanság ez?
Szinte minden esetben tagadja az illető, hogy róla ment volna ki a pályáról a labda, vagy hogy fellökte volna társát. Megint csak óvoda színvonalú taktika.
Ami a tizenegyes rúgásokat illeti, ki szoktam hagyni megtekintésüket. Oka, hogy szerintem nem a lövéstechnikához, sokkal inkább az idegi állapothoz van köze. Minek idegesíteni a megfáradt csatárokat? Dobjanak fel egy pénzt, a szerencsés megy tovább. A kivégzéshez leginkább hasonlító büntetők is éppen ilyen esetleges eredményt hoznak.
Egy hasonlat. Amikor az EU kijátssza a saját maga által hozott törvényeket, akkor akkora jogtalanságot követ el, mintha a partjelző az alapvonalon átgurult labda esetén partdobást ítélne. Mindenki látná, hogy ítélete hazug, és mégis megtenné.
Szerencsére alig fordulhatott ilyesmi elő. A politikában a szemenszedett hazugság mindennapos. Mindenki tudja, hogy így van, és mégis megteszik a politikusok, hogy hülyének nézik hallgatóságukat.  
Ki érti, hogy ez hogyan tűrhető el?    
                  

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9616611758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.07.06. 09:02:15

"Rómában római módon élj, ha máshová kerülsz, ott a helyi szokás szerint élj!" Ez egy csodálatosan szép (kirakat) mondás,de valójában egyáltalán nem gondoljuk komolyan. Ha ez komoly lenne,akkor a vallásokat nem erőszakolnánk rá másokra,hanem tiszteletben tartanánk az adott ország kultúráját,erkölcsét és a vallását is. Tedd fel a kérdést magadnak,melyik pofátlanabb:"itt nem dívik a házfalak tömeges lepisilése" vagy a magyar ősi hitet kiirtani? (persze értem,hogy ez bonyolultabb,de a technika ugyan az) Ebből a római mondásból látszik,hogy mi emberek a saját erkölcsiségünket is a lehető legnagyobb mértékben "lepisiljük",ha az érdekünk úgy kívánja. Ebből a szempontból egy éticsiga is következetesebb.

"a legtöbb csapat játékosainak indulata látszatra nem különb, mint egy ötéves óvodásé" Naná,hogy az,hisz az eredmény a fontos szlogent sulykoljuk mindig. Ha a riporterek,kritikusok,edzők és mi nézők is, azt mondanák,hogy milyen kislányosan esett össze, akkor 20 év múlva kevesebb színészkedés lenne. Érdekes,hogy férfiasnak tartjuk a küzdést,a keménykedést és sajnos a kislányos színészkedést is. Itt persze nem a lányokat akarom sértegetni,mert lehet ők a fociban és az életben is keményebbek a férfiaknál,hanem azt,hogy egy férfinak sértő,ha olyan puhány (ez egy nőnél más jelző) mint egy nő. Az amerikai fociban agyrázkódás után felugranak,a fociban pedig egy simogatástól összeesnek. Tudom,vannak kemény belépők,nem erre gondolok. Azaz a foci elnőiesedett,sok a bálaérina. Ha most változtatunk,20 év múlva kihal a kamu fetrengés,csak hogy változtatni utálunk.

"Mindenki tudja, hogy így van, és mégis megteszik a politikusok, hogy hülyének nézik hallgatóságukat. Ki érti, hogy ez hogyan tűrhető el?" Úgy tűrhető el,hogy sajnos mi is olyanok vagyunk. Nem mindenki és nem mindig "hülye" de ha észreveszed,hogy egy heteró országban mennyire gyűlölik a melegeket a pedofilokat stb,akkor láthatnád,hogy ami nem én vagyok azt gyűlölöm,ami én vagyok azt nem. Sajnos ilyenek vagyunk.
süti beállítások módosítása