Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.07.28. 03:36 emmausz

Minden relatív.

Egész nap megy a szobaklíma. Immár kettő is. Nekünk ugyanis melegünk van, vendégeink viszont a Jura-hegységből jöttek, ahol tartósan 13 C-fok vette körül őket és fáztak. Itt jól érzik magukat klíma nélkül is. Ventilátorok nélkül is. A figyelmesség mégis úgy kívánta, hogy a szobáikban lehetőségük legyen a levegő megmozgatására. Nem igazán éltek vele.
Mivel a Balaton után nálunk laknak, létszámunk átmenetileg megsokszorozódott. Helyünk van. Nekik meg kedvük itt lakni. Francia nászom házát eladják. Már jelezték a gyerekek, hogy ezt a lakást ne adjuk el elköltözésünk esetén se, mert olyannyira a szívükhöz nőtt. Számos élményük fűződik itteni tartózkodásukhoz. Minden nyáron szerettek nálunk vendégeskedni. S hála Istennek, nincs ez másképp ma sem. Innen startolva különféle helyeket keresnek fel. Kedden pl. a Palatinus strandot. Későig lubickolnak, mert 21 h-ig nyitva van.
Holnap Ráckevén teszik tiszteletüket, és covid-tesztelésen esnek át, mert az osztrák sógorok csak érvényes igazolással engedik tovább az átutazókat. Márpedig eltökélt szándékuk, hogy pénteken hazastartolnak.
Ma elmeséltem Évának, hogy hosszabb távollét után hazaéréskor mindig Beethoven VI. szimfóniáját hallgatom meg, mert olyan megnyugtató. El is kezdtem játszani a bevezető taktusokat a szintetizátoron. Estelle-ke szeme felcsillant. Kedvenc zenéje, mert egy neki tetsző rajzfilm aláfestő zenéje és nagyon szép.
Nem hiába, muzikális család az övéké. Még kicsi gyerekek voltak a most huszonéves fiúk, amikor a dupla franciaágyon ugráltak pálcika lábaikon, s ütemesen kiabálták: Musique italienne. Hát persze, Vivaldi Négy évszak c. darabja forgott a korongon. A következő évben hasonló lelkesedéssel hallgatták-ugrálták végig a musique russe-t, Muszorgszkijtól az Egy kiállítás képeit. És ez még nem minden. Matyi unokának szoprán hangja volt akkoriban, amikor elénekelte az Éj királynője áriáját a Mozart operából. S hogy folytassam a reklámember stílusában, bonusként emlékeztetek arra is, hogy az említett unoka óvodás korában felismerte a Rossini-féle Tell Vilmos-nyitányt. Ám, amikor rákérdeztem, hogy vajon ki írta ezt a szép zenét, rávágta: Tom és Jerry. (Hát, ha egyszer onnan ismerte!!!)        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6416640590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása