Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.09.30. 15:11 emmausz

Este, meg reggel és délelőtt

Ahelyett, hogy a tévé esetleges minőségű műsorait nézném, inkább ismerkedem a pápalátogatás, a NEK videó-anyagaival. Mindjárt hozzáteszem, hogy arra sem könnyű rávenni magamat, hogy elmélyedjek a magavas gondolatmenetek befogadásában.  Általában azonban nem bánom meg.
Ami említésre méltó, hogy emeritus karnagyunknak, a 80 éves Tardy Lászlónak a búcsúztató miséjére nem mentünk el, s azóta is furdal a kíváncsiság, hogy a részére készült könyvben kiknek az írásai, képei szerepelnek, s hogy vajon az elkészült anyag Lacin kívül másoknak is hozzáférhető-e? Este találtam egy FB-képsorozatot és szöveget a Mátyás-templomi eseményről. A képekből kitűnik, hogy egy nagy alakú könyv készült számára bordó borítással. A szövegből pedig az, hogy a pápa által koncelebrált mise előtt, amikor Ferenc pápa autón körbejárt üdvözölve a nagyérdeműt, ezenközben Tardy Laci dirigálta a kórust, hogy háttérzenével gazdagítsa a történéseket. Kétszer is ráment a kamera a 80 éves karvezetőre, aki dinamikus mozdulatokkal irányította a kórust. Öltönyben áll a pódiumon, sötét napszemüveget visel.
***
Gyors látogatás P.csabára. Az óvodást kellett megőrizni, míg a szülőknek más elfoglaltságuk volt. Útközben szedtem Ritácskának két tökéletes vadgesztenyét. Örült neki. Vittem magammal csavarokat is, hogy játékbabakocsijának a vázát megrögzítsem. Alighogy elkészült, két babát tett bele, az Új babát és Anna babát. Majd mesélnem kellett neki egy Bp.-et bebarangoló könyvből, azután a vasútról, azután meg az emberi testről. 
Rita elmondta, hogy fogorvos lesz. Megjegyzésemre, hogy annak nagyon sokat kell tanulni, úgy reagált, hogy akkor inkább óvodás marad, mert ott csak játszani kell.
Útközben az esős tájat fotóztam a vonatablakból. Olyan szeptember 30.-ai hangulat uralkodott a tájon.
Hazafelé benyitottam a könyvmegállóba, amelyben alig leledzett néhány kötet. Többek között volt egy elázott kötet a hétkötetes régi Új magyar lexikonból.
Lepusztultságáról leginkább az apokalipszis jutott eszembe.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8416705070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása