Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.10.06. 02:42 emmausz

Adalék a mindenkori voksoláshoz

Az egy nemzethez tartozók közt keresve azt a platformot, ami a tagokat összeköti, mert mindenkire jellemző, és ami összefogásra alkalmassá teszi/tenné valamennyiüket, annak egyik legalapvetőbb jegye az emberi méltóság lehet.
Az emberi méltóság mindenkiben azonos. Istentől kapott ajándék, legyen az illető férfi, nő, gyerek, többséghez vagy kisebbséghez tartozó, művelt vagy iskolázatlan, öreg vagy fiatal, vallásos vagy vallástalan ember. Következésképpen az emberi méltóság lehet egyedül az az alap, amelyre a nemzeti összefogás épülhet, mert minden honfitársunk egyenlő méltóságú, s mint ilyenre kell tekintenie valamennyi alakulatnak, amely a parlamenti választáson elindul.
Választáskor pedig azt kell látni, melyik párt programja járul hozzá általánosan az emberi méltóság kibontakozásához. Arra kell, hogy voksát adja minden ép erkölcsi érzékkel rendelkező állampolgár.
Ez ilyen egyszerű. A többi csak reklám és propaganda, szájtépés, megtévesztés, illúziókergetés, avagy zsigeri gyűlölet. Ne hallgasson senki a szirénhangokra, az üres szólamokra, hanem legyen annyi tartása, hogy nem megy le kutyába, és a méltóságának megfelelő felelős döntést hoz.
Elgondolkoztat OV kijelentése, amelyet az EU kapcsán megfogalmaz: Az anyagi jólét és az erőtlenség a lehető legrosszabb képlet, amikor támadásnak van kitéve egy térség. Ez a mai helyzetünkre is valamiféleképpen vonatkoztatható. Hogyan is állunk mi a védelemmel és a gazdagsággal?
Akárhogy is, többé nem kívánok a választás témájával foglalkozni.
***               
Két poént választottam azok közül, amelyeket RJ küldött.
- Azért szürkék a hétköznapok, mert lusták vagyunk kifesteni őket.
- Gondoltam, lemegyek a parkba futni, de csak kövér embereket láttam. Rájöttem, hogy a futás hizlal, és így inkább hazamentem.
***
Cs. emailben jelezte, hogy megkapta a hétvégi találkozó képeit.
Ezt írta: Köszi szépen. Megkaptam, nagyon jók.
Nem tudom, hogyan, de Iván látta ezt a választ, mert hozzászólt: Mit kaptál meg, covidot?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr816709682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása