Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.11.10. 18:12 emmausz

Hála

A nosztalgia jegyében, de meg mert két éve csaknem naponta hallgattuk Böjte Csaba online miséjét, érdekelt, hogy miféle misét tart manapság. Vagy öt kamasz gyerek  ministrált neki, mindegyikükön maszk volt. De nemcsak maszk, hanem prémgalléros dzseki is a ministráns ruha alatt. Gondolom, hideg a dévai templom.
Csaba tv. a mai evangéliumról szóló homiliájában hálával megemlékezett azokról az ausztráliai magyarokról, akik bőséges adományaikkal lehetővé tették, hogy ne lássanak ínséget a gondozott gyerekek.
Az evangélium mindenütt azonos a világon? Ma náluk is a tíz leprás csodálatos megtisztítása volt soron. Csaba tv. kitért arra, hogy korunk egyik leprája a covid, ami ellen éppúgy tehetetlenek vagyunk, mint az ezer évekkel ezelőtt élők a lepra gyógyítása ügyében. Mint tudjuk, a tíz leprás közül csak egy tért vissza megköszönni gyógyulását.
Ilyen az ember – merengett el a szerzetes a történteken.
Megerősíthetem észrevételét.
Történt pedig, hogy gyerekkoromban nagyapáméknál nyaraltunk. Farkas tata – a nagyapánk – volt a falu műszerésze (mehenákusa, ahogy a helybéliek a mechanikust nevezték).
Nagyapánk háza előtt kert állott (mögötte meg kenderföld), a kertet deszkapalánk választotta el az utcától. Nem lehetett azon kilátni, de belátni se. Egyszer kopogott egy férfi a kapuban. Kellő alázattal vezette elő kérését, hogy Farkas tata adná kölcsön a pumpáját, mert biza a biciklije leeresztett, és szeretné felpumpálni.
Megkapta, amit kért.
A kapu túloldaláról halljuk, ahogy bőszen pumpált.
Egyszer csak abbamaradt a pumpa szuszogása, s látjuk, hogy a kerítés felett repül befelé a kapott dolog. A földet ért jószág csattanása mellett egy éles hang is hallatszott:
- Tata! A pompa (sic!).
- Ilyen az ember – mondom én is Böjte tv.-rel együtt.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4816752050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása