Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.12.13. 17:24 emmausz

December 13. Luca nap

Lúciák! Isten éltessen Benneteket.
Valamiért csak vezetni szeretem az autót, javítgatni nem.
Valamiért csak írni szeretek és publikálni az írásaimat, dea számítógép makacskodásaira meglehetősen felkészületlen vagyok.
Ma kiakadt az email-fiókom, s kb. egy óráig tartott, mire újra magához tért. Tücsi meg azért panaszkodik, mert a FB-ja csak egy kontingenst hagy áttekinteni, aztán nincs tovább.
Ez a világ nem tökéletes, benne a számítástechnika se, de ha mégis az lenne, vírusok gondoskodnak róla, hogy ápold a gép lelkét, ami persze nincs is neki.
Most úgy áll a bál, hogy működik, aminek működnie kell.
Különösebb témáim ugyan nincsenek, hacsak az nem, hogy tegnap megszabadultam a holtertől, és az éjszaka már kedvemre forgolódhattam ágyamban. Nem kellett attól tartanom, hogy könyökömmel összeroppantom az alá kerülő ketyerét (200 000 ft az ára), s attól se kellett tartanom, hogy elnyomom a pumpa slagját.
Megszabadultam tőle, de a saját szívemtől nem. Valamiért rosszalkodott az este során, aztán a pirulák hatására megnyugodott.
Én az időjárásra fogom.
Bezzeg az én időmben…
Más volt a nap,
más volt a front,
más volt a szívem.
A ritmusnormalizáló tabletta olyannyira ráerősített az ütemekre, hogy felerősödtek a dobbanások. Mindegy. Múló rosszullét volt. Az örömvasárnap napsütését befelhőzte kissé.
Ma már minden jó – eddig. Ne is legyen ez másképpen.
A betegek gyógyuljanak,
az egészségesek ne betegedjenek le,
a rohanók csillapodjanak,
a lusták tápászkodjanak,
az emberek töltekezzenek,
a komolyak humorizáljanak,
a röhencsek szedjék össze gondolataikat.
Normalitást kívánok mindenkinek az ádventre, és aztán tovább.
Aki úgy gondolja, de még nem fogott a Luca székéhez, kezdjen hozzá.
Aki elvetette ma a búzáját, dőljön hátra nyugodtan a karosszékében.
A többit a természet megoldja.  
***
Levi (9) unoka saját fiókot kapott. Levelezünk tegnap óta. Ő ugye a családi algoritmus szerint a 1241. számot viseli. Öccse az 1242, húgai rendre: 1243 és 1244. (apám második gyerekének negyedik gyereke gyerekei.)
  

 

       

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1516782714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása