Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.22. 18:48 emmausz

Szó-zat

A tegnap ide citált gondolatoknak ma is a hatása alatt vagyok. Az a baj ezekkel a szép mondatokkal, hogy meg kellene tanulnunk őket kívülről, és naponta el-elmondogatni, ébren tartani. Különben elhomályosulnak, elfelejtődnek, noha éltetniük kellene minket.
Persze adódik, hogy oly sok értékes mondatot megfogalmaztak már mások, hogy kötetekre menő sokaságot kellene megjegyezni, vagy elolvasni.
Az pedig lehetetlen.
Arról nem is beszélve, hogy a szép megfogalmazások olykor egymásnak ellentmondók, egymás hatását részben vagy egészben kioltják, és combos feladat józanul és következetesen megragadni a legfontosabbakat.
Marad tán az a kevésbé rokonszenves gyakorlat, mely szerint a legfontosabb gondolatok valahogyan beépülnek az ember tudatalattijába, és ösztönösen hatnak, amikor a szükség úgy hozza.
Csak remélem, hogy ez tényleg így is van.
Ma reggel szívem figyelmeztetett rá, hogy idős vagyok és megkopott. Naná, hogy állapotomat a megkergült időjárásra fogtam, ami nem is kergült meg, csak az évszakhoz képest hűvös és hidegfrontos. Megpróbáltam különféle pirulákkal visszanyerni szokott formámat, ami részben sikerült is. Lehet, hogy kétszer annyit kellene innom, mint amennyit valójában iszom.
Szomjasak a földek, kell nekik az eső. Most, hogy alkonyatkor kinézek az ablakon, látom, hogy zuhog odakint. Gyorsan készítettem néhány fotót dokumentálásképpen. Igazi tavaszi zápor lehelt életet a sarjadó növényekbe. Lehet, hogy én meg a vastag felhők miatt gyengélkedtem?
Ki tudja?
OV a pápánál járt. A pápa velünk van. Krisztus embere értékek őrzője és felmutatója. Ha Isten is úgy akarja, jövőre a pápa nálunk fog járni. Van, aki így mondja: nálunknál.
***
Rákaptunk feleséggel a Szózat c. rejtvényre. Ötbetűs szavakat kell néhány próbálkozás után kitalálni. Éjjel amúgy is felkeltem, hát ránéztem a játékra. Két betűt megtaláltam az ötből, és ezek jó helyen is álltak - a szó végén.
Egy darabig gondolkoztam a lehetséges megoldáson, aztán az álmosság rávett, hogy keressek szavakat a szóvégmutató szótárban. Nagy nehezen rátaláltam a megfelelőre. Ezzel az apró svindlivel éltem, majd újra elkotródtam aludni.
Éjjel mégiscsak az a legfontosabb.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9717814239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása