Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.05.19. 15:13 emmausz

Pozitív

Néha jókedvemben régi melódiákhoz folyamodok, amelyek optimizmust árasztanak. Így kerestem ki ma az olasz Toto Cutugno slágerét, Lasciatemi cantare (hadd énekeljek). A dal hangulata pontosan ezt fejezi ki: az éneklés akarását, örömét. Érdemes meghallgatni a Youtube-on. Olyan gondtalanság, könnyedség veszi körül, mint azokat az immár klasszikusnak számító Shadows-számokat, amelyek viszont eleganciájukkal fognak meg engem.
Egyik unokaöcsém fogalmazta meg, hogy a zene egyfajta tökéletességet hordoz. Amiket a nyelv nem képes artikulálni, az a zene által még kibontható. Mindenféle életérzés megszólaltatható a muzsika, a rögtönzés, az eltalált dallamívek nyelvén. És valóban. Fiatal rokonom tudott zongorázni, gitározni, klarinétozni. Nem tudom, hogy játszik-e még. Nagyon benne volt a zenélésben annak idején.
Levi unoka elkezdett trombitálni, Rita meg kedveli a népdalokat, gyerekdalokat.  Van, aki meg gitározik az unokák közül. Igen pozitív ez.

***
Az idei könyvhét köteteinek egy része didaktikus. Megmondja nekem, hogy mit kell csinálnom. Más részük felelevenít régi történeteket. Persze a közel harminc kiadó felhozatalát nem tudom számba venni, s pláne nem értékelni, mégis ez az érzésem a kapott köteteket lapozva.
Nem hiányzik közülük a közelmúlt kommunista hatalmaskodás feltárásáról szóló könyv se. Az a szomorú valóság, hogy az egyházüldözéséről szóló lehetséges történeteknek se vége se hossza. Könyvtárnyi irodalom foglalkozik a háttérbe szorítás, a megvetés, a kigúnyolás, az ellehetetlenítés, a megkínoztatás és a fenyegetettség témájával. Tudom, hogy a sebgyógyítás a feltárással kezdődik. A tisztogatás fáj, de a gyógyulás velejárója. Mindazonáltal érdemes túllépni a nyomorúságokon és az éltető Nap felé fordulni. Isten mindenkit szeret, az ő képmásai vagyunk.
Türelem, nyugalom, terpényie, pakój, pazienza, riposo, Geduld, Ruhe!
***
PAC-kongresszus Budapesten. Cpac, vagy szí-pek? Cpac magyarul, szí-pek angolul.
A CPAC résztvevői szípek (és kevésbé szípek)?
OV félórában összefoglalta évtizedes tapasztalatait. Célirányos „meló”, amit részletezett. Nem mindenki alkalmas és elég motivált ahhoz, hogy hasonló teljesítményt elérjen. Vasakarat, elszántság, kitartás, a jobb keresése, a kényelmesség feltétlen elkerülése szükséges hozzá. No, meg a mindenféle ellenszéllel való szembeszállás képessége. Ez így együtt karizmatikus valami.
Szerettem, hogy megint sok maximával fűszerezte mondandóját. Ez arra utal, hogy a jó koponyák bölcsességeit megtanulta, s alkalmazza szükség szerint.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr117835445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása