Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.06.17. 10:39 emmausz

Reflexiók

Annak idején a nagymarosi ifjúsági találkozóra készült szlogenünk tetszést aratott.  „Ez marha jó!”  kiáltott fel az egyik korifeus pap, amikor meglátta. Ilyesvalami volt: Róla beszélnek a bölcsek: HALLOD-E? Őt mintázza a természet, LÁTOD-E? Szeret téged az Isten. TUDOD-E? 
Ugye, ez a Volt nekem egy kecském, tudod-e? nótájára hajazott.
Egy újabb párosítást is találtam.
„Hisztek benne ti is?
Hiszünk benne mi is.
Hiszek benne ÉN IS. TE NEM?
ÉN ISTENEM!!!
MIÉRT?
***
Kopik az autónk, kopik a törlőlapát tőcsavarja, elporladt a csavarozó racsni műanyaggombja. Azért megigazítottam a lapátokat, azért fájni kezdett a derekam.
Kikorhadt?
A fenét.
A túlsúly teszi.
Le kell fogynom, hogy a jövőben más típusú nyavalyák érjenek utol.
***
Tetszik A fekete kolostor, c. könyv. Tegnap mégis unokáztunk, mert ők hasonlíthatatlanul jobban tetszenek. Pedig tegnap nem is mondták, hogy nagypapa, te nem vagy öreg.
Nem is tehették, mert Domival fiatalosan fociztunk.
Én alig győztem, így feltehetően ő győzött.
Nem számoltuk a gólokat.
***
Mari Klári nem könnyen barátkozik a férfiakkal. De ha felé nyújtom a mutatóujjamat, minden esetben megragadja. Megfogja s rázogatja. Naná. Játszani szeret. Muszáj a Csip, csip, csókát skandálnom.
És még egyszer,
és még egyszer,
és még…
***
Rita megsértődött. Bebújt a nagy asztal alá. Ki se látszott az abrosz alól, s nem is akart előjönni. Leültem elé a padra, s bekopogtam: Tessék kérem megmondani, ez itt véletlenül nem a Micimackó kuckója? Ő boldogan kiszólt: De az. A meseszituáció kizökkentette gyászos hangulatából. Feledtette vele minden bánatát.
***
Levi a legnagyobb. Hozzá újszülött koráig visszamenőleg mély érzelmi kötődés fűz. Amikor súlyos beteg volt, ott virrasztottunk vele, az ölünkben aludt. Ez a vonzódás ösztönösen megmaradt. Nagyra értékelem kedves közeledését.
Érdekességként említem, hogy apja ezt az immár öreg Mitsubishit vezette miután jogsit szerzett. De tán még érdekesebb, hogy Levi úgy nyilatkozott, hogy nagyon szereti ezt az autót. Mióta él, mindig ez volt a kocsink. Jövőre viszont vélhetőleg nyugdíjba vonul ez az öreg Colt.
Eltűnik nyom nélkül. Vagy mégse…?              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr617860317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása