Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.08.04. 09:37 emmausz

Forró hét

Tegnap egy hattyú szállt délnek a háztetőnél előtűnve, ma hajnalban egy pár tőkésréce, és egy elég alacsonyan szálló, de már a kelő nap fényében megfürdő repülőgép. Láttam néhány kicsit is csillogni repülőmagasságban. Ezeket szokta mutogatni MK (még nincs 2), hogy „e”.
***
Ma Saint Jean-Marie, arsi plébános, Vianney (a franciák úgy is ejtik, ahogyan írják, és ez, valljuk be, igen ritka) Szt. János emléknapja van. Még sose láttam templomukba beszálló madarat. Ma egy fecske tett tiszteletkört, csivitelt is, tán a szent kedvéért.
***
Az előttünk az ambónál a lépcső alatt két álkaszáspók tartózkodik. Valamit foghatott a nagyobb, mert tegnap óta megnőtt a potroha. Nem lehet jó kaszáspóknak lenni. Csak van, és vagy tovább unatkozik egy helyben állva, vagy éhen döglik. Mi tagadás nem túl vonzó egy ilyen lét.
***
A szoc. idején évente hallottam a kopott közhelyet:
- Elvtársak! Még három nehéz év, és akkortól minden könnyebb lesz.

Most csak hasonló a mantra:
-  Még három forró nap, aztán enyhül a kánikula.
Igen, enyhül, hogy levegőhöz jussunk, majd újra jön a forró három nap, vagy ki  tudja, hány.  

Nem fáztunk tegnap se, de mától bedurvul a hőség.
Riasztást adtak ki hét végéig.
Nem szívesen mozdulok ki ilyen körülmények között, pedig tervezem, hogy volt főnököm, Szabó Feri gyémántmiséjére elmegyek. Ha ő kibírja 91 évesen, nekem is ki kell bírnom. Jó barátja, Bábel Balázs érsek fog prédikálni.

Megjegyzem, hogy tíz éve aranymiséjén ott voltam. Érdemes volna áttekinteni az akkor ünneplő sokaságról készített fényképeket. Sokan már nincsenek közöttünk. Az is igaz, hogy sokan beálltak a sorba helyettük.
Akkor 40 fokot mértek árnyékban.
Le is fotóztam annak idején a forró nap nyugtát.
Mi lesz itt szombaton késődélelőtt?





    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3717899955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása