Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.09.30. 12:20 emmausz

Elmentek

A jól sikerült találkozást süket csönd követi. Az „elmentek” kategória fordított értelmű, mint amiről Gárdonyi beszél az Egri csillagok végén. Ő a megszabadulás élményét ragadja meg, amikor kinyilatkoztatja: Elmentek (mármint a török ostromlók). Ami közös a kétféle elmenésben, az utána támadt csend. Visszaállítjuk a hétköznapok bútorelrendezését. Elmosogatja a gép a felhasznált megannyi evőeszközt, tálalóedényeket, poharakat, miegymást.
Összeszedjük a megmaradt gyümölcsöket, édességeket, és ezzel nagyjából visszatér minden a szokott medrébe.
Félóra múlva már poénból elmondhatjuk, ezek sose jönnek! Elmondhatjuk, ámbár nem igaz.
Egy néhány mondatot megér az is, hogy korosztályunk hallása romlik. Ez többek között azzal jár, hogy ha többen beszélnek egyszerre, a hallásában korlátozott egyén úgy fogja hallani a zsongást, mintha egy visszhangos söntésben hallgatná az ivócimborák kurjantásait, zagyva és sokszerű szóáradatát. Emiatt minden elhangzott párbeszéd kárt szenved. Az volna a megoldás, hogy mindig egy ember beszéljen. Fogalmazzon röviden, de érthetően artikulálva.
Hallom az ellenvetést: Aki nagyot hall, használjon hallókészüléket. Használhat, bár jó barátom, aki csaknem süket, azt mondja, hogy a félmilliós készülék se szűri a hangzavart. Ráadásul az ember nem szívesen dugja fülébe az idegen tárgyat.
Érdekes megállapítás viszont, hogy aki rosszul hall, azzal telefonon könnyű beszélgetni. A mobil hangerejét úgy állítja be magának mindenki, ahogy a legoptimálisabb.      
Különben jellemző marad a beszélgetőkre nézve a mondóka:
- Jó napot sógor!
- A csónakot fódom.
- Hát az öreg mit csinál?
- Kilukadt a feneke.
Vagy a vicc a süketek párbeszéde:
- Ismered a Kovácsot?
- A Kovácsot?
- Kit?      
Vagy papbarátom története. Gyónás. A pap részletesen kifejti álláspontját, hogy a gyónónak mi tenne a legjobbat. De az idős gyónó közbevág:
- HÁÁÁ?
Mire a pap: - Na jó, két miatyánk, két üdvözlégy.  
     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9417943664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása