Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.10.02. 19:00 emmausz

NINCS? VANCS.

Nincs témám, meg van is.
Szombaton nagy találkozó esett, azt hiszem, tizenhatan örvendtünk egymásnak és a kialakult hangzavarnak. Búcsúzás volt részünkről az amerikás öcsénktől és feleségétől. Amitől különleges alkalommá avanzsált a találkozó, annak egyik oka, hogy M. unokánk és Chris, meg a többi unokatestvér egymásra talált. Hol magyarul, hol angolul folyt a beszélgetés. Mi hamarabb eljöttünk, mert az Örökimádás-templomban énekes misén vettünk részt. M. fiú és az ő fiacskája énekeltek. MI meg hallgattuk őket.
Ma nálunk folyt a dáridó, lévén feleségem napja közel. Meghívta M. unokát is ez alkalomra, de elkésett vele. Az amerikások búcsúztatása ma is folytatódott, s erre M.-t is meginvitálták. Én öregebb vagyok öcsémnél, lányunk legidősebb fia M.. Öcsém legkisebb fia Chris, aki ezekkel összefüggésben mindössze 8 évvel idősebb unokánknál, s mégis nagybácsija, ha azt veszem. Jót derültünk azon, hogy felfedtem előttük ezt a tényt.    
Ma délután énekkari próbára indultak Mica és a fia, L (10). Levi magával vitte a trombitáját is, mert lehetőséget kapott, hogy az üres ám erősen visszhangos Örökimádás-templomban elfújja a Charpentier szép melódiáját, a közösmert Te Deumot. Megkaptuk a mobillal készült rövid videót. Meghatódva hallgattuk. Utóbb hosszas szertartás (Lisieux-i Szent Teréz közbenjárását lehetett kérni a legkülönfélébb ügyekben) során és a misén is énekeltek. Öröm volt látni őket a kat. tévében, amely csatorna a helyszínről tudósított.
Ennyi élmény bőven elég egy napra. Más is volt, de apró rezdülések, epizódok, melyek eltörpültek ezek mellett. Így szóra sem érdemesek.
***
A dalai láma gondolatát másolom ide: „Azon a napon, amikor megértettem, hogy csak azt viszem magammal, amit megélek, elkezdtem azt élni, amit magammal akarok vinni.”
Szellemes megfogalmazás, azonban kiegészítése talán nem hiábavaló.
A hívő ember úgy tudja, hogy csak a szeretet marad meg odaát. Tehát a szeretet megnyilvánulásain kívül minden egyéb, amit megpróbál magával vinni a halandó, az ballaszt, ami, hogy a Szeretethez való csatlakozásra alkalmassá váljék - semmivé lesz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9017945220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása