Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.10.03. 10:08 emmausz

Álom és valóság

Azt álmodtam hajnalban, hogy az étteremben elköltött ebéd után Cs. azt javasolta, menjenek föl még beszélgetni a Dráva utcába. A találkozás hosszas volt, még szerette volna, ha folytatódik. De hát haza kell utazni. Azt ígérte – álmomban –, hogy a választások után újra meglátogat bennünket. Hát így legyen.
Itt van előttem a gépük indulási ideje. 6.35-kor Brüsszelt célozza meg, aztán folytatás hazáig. Ég áldja és őrizze meg őket.  Megnézem az igen okos telefonomon (flightradar24) az elstartolást. Egyelőre a reptéren áll az airbus. Pöttyös, mint a túrórudi.
***
Nem fejtek tovább szózat, szó reggelt, szójáték magyarul jellegű rejtvényeket. Az egyik több ízben értelmetlen szavakkal traktál. A másik betűkészletéből hiányzik az y. A harmadik megoldása ma GUANO lett volna, de a helyesírási szótár megerősíti sejtésemet, hogy ó-ra végződik és nem rövid o-ra. Mit bosszankodjak mások trehánysága miatt?
***
Egy pillantás a flightradarra: Elindult Brüsszelbe az airbus Csiáékkal. Jó utat!
***
A gyújtogatás folytán leégett Ráday-kollégium avatóján felszólalt OV., aki szerint korunkban valósul meg az apokalipszis. Kommentár nélkül idézem beszédének ezt a részét:   
„Csábító, de veszélyes dolog bibliai kinyilatkoztatásokat a profán élettel analógiába vonni. Veszélyes aknamező, amin legfeljebb lelkipásztoraink mozognak magabiztosan, mégsem állja meg az ember. Mikor széles horizonttal széttekintünk a mai életen, nehéz nem látni az apokalipszis négy száguldó lovát. Mintha az Antikrisztust látnánk, amint a régi marxizmus újraszabott ruhájában – amit woke-nak neveznek – lovagol az egykor volt büszke, keresztyén, nyugati országok élén, és viszi őket szabadságot hirdetve az elnyomásba. És itt forgolódik veres lován a háború, az orosz–ukrán háború, amely csak egyre mélyül és szélesedik, és napról napra többeket és egyre közelebbről fenyeget. És itt van fekete lován az éhínség is, amelyet ma a Föld éghajlatának változása hoz a világra. S itt vannak a járványok is sápadt lovukat sarkantyúzva, melyek sorát a Covid már megnyitotta. Próbatételek ezek, amelyeket ki kell bírnunk. A keresztyén embernek éppen az a felelőssége, hogy ne csak az áradást lássa, hanem a célt, a túlsó partot isMert ez a mi dolgunk: épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra.” 

 ***
PS. Ma fél tízkor elhunyt P. Szabó Ferenc SJ, néhai főnököm. Holnap lenne a neve napja. Hiszem, hogy immár Assisivel egy társaságban van. Isten nyugosztalja!   

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5717945546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása