Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.11.16. 07:13 emmausz

Idézetekkel igézek

Albert Einsteintől:
„Az idő nem létezik - mi találtuk ki. Az idő az, amit az óra mond. A múlt, jelen és jövő közötti különbségtétel csak makacsul kitartó illúzió.”
„99-szer gondolkodom, és semmit sem találok. Abbahagyom a gondolkodást, csendben úszom, és az igazság eljön hozzám."
„Az a feladatunk, hogy … az együttérzés körének szélesítésével szépségében befogadjunk minden élőlényt és a természet egészét."
„Amikor valami vibrál, az egész univerzum elektronjai rezonálnak vele. Minden összefügg. Az emberi létezés legnagyobb tragédiája az elkülönültség illúziója.”
„Szent biokémiai ruhába öltözött lelkek vagyunk, és testünk az a hangszer, amelyeken keresztül lelkünk zenél. ”
„Minél többet tanulok a fizikából, annál jobban vonz a metafizika.”
„Teljesen lehetséges, hogy érzékszerveink érzékelése mögött olyan világok rejtőznek, amelyekről nem vagyunk tisztában.”
"Emberi lények, zöldségek vagy kozmikus por, mindannyian egy titokzatos dallamra táncolunk, amelyet a távolban egy láthatatlan dallam intonál."
„Boldog vagyok, mert senkitől nem akarok semmit. Nem érdekel a pénz. A dekorációk, a címek vagy a megkülönböztetések semmit sem jelentenek számomra. Nem vágyom dicséretre. Semmiért nem követelem a hitelt. Egy boldog ember túlságosan elégedett a jelennel ahhoz, hogy túlságosan a jövőn rágódjon."
***
Laci atya
„Legyetek az ima emberei, és olyanok lesztek, mint a víz mellé ültetett fák. Többé már nem féltek a valóságtól és mindig a megfelelő gyümölcsöket termi bennetek a Szentlélek.”
én:
„A nemzetek egymás elleni csatája helyett a fegyvergyárak tulajdonosai, részvényesei, üzemeltetői kezébe adnám a fegyvereket. Harcoljanak csak ők egymás ellen kiválóbbnál kiválóbb fegyvereikkel.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7317979722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása