Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.12.04. 12:07 emmausz

Egészségünkre várunk

Mottó:
Mezítelenül jöttem ki anyám méhéből,
és ruhátlanul térek a föld méhébe vissza.
Az Úr adta, az Úr elvette,
legyen áldott az Úr neve!”
- Hólyaghuruttal kínlódtam, amihez jött egy vírusos torokgyulladás. Hol felszökik a lázam, hol alábbhagy, hol izzadok, hol nem.  
Megjártam bajaimmal négy orvost, felírtak ezt-azt, próbálom fejben tartani, hogy a meglévő számos-számtalan gyógyszerem mellé mikor melyiket kell bekapni.
- Ezektől függetlenül átszereltettem az autógumikat télire.  A mester értésemre adta, hogy a csere alkalmával az egyik nyári gumi kidurrant. Gondoskodjak másikról nyárig.
- Ma az autót be akartam indítani, de az akku azt mondta, hogy nyekk, utána meg azt, hogy csekk. Volt még néhány eredménytelen kísérletem. De se fel, se le, se tyű!!!
- T. megégette két ujját. Igen kellemetlen lehet neki.
- Zs. lány telefonált, hogy az egyik szeme megsérült tornászás közben. Nem akar elmúlni róla a baj. Biztattam, hogy keresse fel az ügyeletet. Minimum eligazítják, hogy mi legyen a következő lépés a gyógyulásához.  
Van még valami?
T.-nek mondom, hogy kicsiben leginkább az ószövetségi Jób históriájához közeledünk. Igaz, hogy sose volt háromezer tevénk, stb, stb.
- S ha kitekintünk, találjuk a proxy háborút, földrészünk züllesztését.
- Tegnap meghalt Hegedűs Zsuzsa. RIP.
- A brazil szuperfocista, Pelé (82) a hírek szerint haldoklik. Vastagbélrák fektette kétvállra szegényt.
***
Papunk szerint az én dolgom, hogy kifeküdjem a nyavalyáimat.
A kanapéról jól látom a szemközti polcsort, s a rajta lévő tárgyakat. Hány és hány emberrel hoznak kapcsolatba, legalábbis az emlékezés szintjén. A tárgyak felsorolásától most eltekintek, inkább csak a nevekre fókuszálok. Gézától, Anikótól, Zolitól, Krisztiántól, Katitól, Feritől, stb, stb. Ez csak egy polcos lerakó.
A lakásunkban sok hasonló található.
Mennyi tárgy, mennyi név.
Mielőtt mindez elenyész.
A végére teszem hitünk vigaszát. Egy baptista nóta szövegéből idézek:
Nincsen egyedül a szívem többé, glory, hallelujah, velem van az Úr mindörökké,  glory, hallelujah…

   

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3717994410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása