Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.03.20. 12:09 emmausz

Csak elkezdeni nem tudom…

Kotlok a számítógép előtt, témára vadászok.
Jut eszembe az érettségizők vicce:
- Tanár úr kérem, tudom a tételt, csak nem tudom elkezdeni. Segítene? 
A tanár: - A…
Hogy egy ilyen segítség csakugyan elindít-e egy agymenést, vagy se, nem tudom. Nekem ez ugrott be tegnap, amikor L.-nek magyar szavakat angolul kellett visszaadni.
Sok téma tolakodik elő belőlem, mert a már megoldott konfliktusok helyett újak támadnak.
Ha egyáltalán újak.
Ami elmúlt, az a gk.-tároló adóhátraléka.
Ami megmaradt:
Feldolgozásra vár, hogy elhunyt egy jó barátunk, akiről oly sok szépet, igazat mondtak, akit olyan sokan szerettek, mert ő is olyan sokakat vett körül szeretetével.
Megmaradt az öreg autónk további sorsának bizonytalansága. Egy hónapja próbálnak életet csiholni bele. Mégis lehet, hogy el kell dobni. De mindezt máig nem tudom.
Kínálkozik egy jó állapotban lévő autó helyette. De hogy az én jó állapotom meddig terjed, arról még nincs hír. Vezethetek-e még két évet? Ki tudja. Az egyik orvos ilyen, a másik olyan.
Az igen és a nem határán mozgok, mintegy borotvaélen táncolva.
Ha kiesek a sofőrségből, kell-e valakinek második kocsiként egy működő régi?
Mennyi pénzt érdemes egy öreg kocsiba befektetni?    
Csupa olyan kérdés, amely válaszra vár.
***
Tegnap humorra érzékeny D. unoka jót nevetett azon, amikor azt találtam mondani neki: „A két füled közé szorult a fejed.” Érti a poénokat és szereti is őket.
Befejeztem Karinthy kötetét. Ez az író nem csupán humoros, hanem néha elragadja fantáziája, de nemritkán naturalista is – sőt. Sikerült meglepnie a következő sorokkal. Idézem: egy költő rájött, hogy „egy megfelelő fiatal leány bélrendszere felső nyílásának (száj) saját bélrendszerünk felső nyílásával (száj) való érintése kellemes érzetek felkeltésére alkalmas lehet bizonyos körülmények között.”
Azért ami sok, az sok.      


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4918076044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása