Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.04.15. 09:22 emmausz

Fiatal vagy, öreg?

Mindennek megvan a maga oka. Elhatároztam, hogy a szépen nyíló tulipánokról fotót készítek. (Esett az eső, becsukódtak a szirmok). A tulipános fotókat akarom feltenni a FB-ra annak ellenére, hogy minden tizedik FB-képen tulipánok vannak. Erről az önfejűségről jutott eszembe a Theo énekese, aki egy stadionnyi emberrel közölte, hogy ugye a Mathilda c. szerzeményét akarják hallgatni. A válasz nem nagyon érdekelte. Elkezdte tehát „közkívánatra”: Mathilda…
Sajnos mindez misén cikázott át bennem, azaz hogy nem egészen. Az énekes neve nem jutott eszembe, csak annyi, hogy neve A-val kezdődik, és keresztneve alighanem Paul. Ezen méláztam eredménytelenül. Aztán gondoltam egyet. Most az Eucharisztiát veszem, és méltánytalan ilyen csacskaságokkal foglalkozni. Még a helyemre sem értem, amikor beugrott: se nem A-val kezdődik a neve, hiszen Belafonte és nem is Paul, hiszen Harry. Deus ex machina. Deo gratias!
Visszakanyarodva a tulipánokhoz: Ugye, a tulipános képeket akarjátok, hogy megosszam?!!!
Naná!
***
Bezzeg az én időmben nagyanyám emlegette, hogy „bezzeg az én időmben” volt az ő nagyanyjának a visszatérő mondása, és „bezzeg a mai fiatalok”… mondta ő, mondta a szépapja, mondta már Seneca is.
***
Kedden fiatalodtam, mert D. unoka, aki nászoméknál töltött néhány napot, és kétszer is úgy szólított: Feri papa, aki lényegesen fiatalabb nálam. Aztán a D.-val történő focizás után lábam emlékeztetett rá, hogy mégsem fiatalodtam. Sőt ... öregszem. A foci a kerti asztal alá gurult, és eltartott csaknem fél percig, mígnem valahogy alápréseltem magamat, és kihalásztam a labdát.
***
Szerdán gyalogoltam a HÉV-ig, meg vissza. Aztán fel a lépcsőn másfél emeletnyit. Olyan érzésem támadt, mint egykor, amikor több órás túra végén megtámadtuk Ágasvár kilátóját.
A lábaim…

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9418102906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása