Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.05.16. 20:28 emmausz

Return to Blog

Egy híját esmértem örömimnek még,  
Megnyíljon a blogom, 
Most is úgy, mint rég.
Lám, lám, lám...
Megadá az ég.
Kutya legyen a nevem, ha tudom, mi romlott el, miközben pihent a számítógépem. 
Én este annak rendje-módja szerint kikapcsoltam a masinát, ám reggelre eltűnt a belépéshez szükséges admin. fül, és lehetetlenné vált saját lapom használata. Valami nem volt gömbölyű, de hogy mi... Ki tudja?
Úgy jártam, mint a Mitsubishivel. Tizenhét évig hűségesen szolgált, s aztán megpróbáltuk mi szolgálni, mert magától nem volt hajlandó közlekedni. Sőt, senki noszogatására sem volt hajandó megbízhatóan dolgozni. MI tagadás, meg kellett tőle válni. 
A prédikátor szerint ami van, az volt már korábban is. Igazat beszél. Avagy nem állt-e le a rákhalászattal Forest Gump? És nem hagyta abba a kontinensen való átszelést egy pillanat alatt? Dehogynem. 
Otthagyta és kész. Nincs tovább. 
Akik olvasni szoktak, azok számára ebben a formában is közzéteszem utóbbi két posztomat.

Fricskázom a valóságot
- Megnyitom a számítógépet. Ma eddig hat két téglalapot mintázó ajánlat, értesítés, kérés – átugrandó akadály – gördült elém.
Bezzeg a Blog.hu!
Tegnap óta azt közli velem, hogy a saját blogom a FB-on keresztül jelenleg nem elérhető. Nincs kitől megkérdeznem, hogy mikor lesz elérhető, és most miért nem az, hiszen mások folyamatosan tesznek felé új posztokat a FB-ra a Blog.hu alkalmazásával, és még hozzá: eddig az enyém is elérhető volt.   Próbálkoztam az Indapass-on keresztül is. Az azt közli velem, hogy tévesen adtam meg emailcímemet, avagy a jelszómat.
Ebbe a csapdába lépten-nyomon beleesem.
Próbálkoztam a Kvízpartba is belépni. Az éppen nem működik, nem fogad belépést.
Tatarozzák, selejtezik, noszogatják, fertőtlenítik, megújítják a köntösét?
Nem tudom.
De ellenáll minden betörési kísérleteknek.
Mintha a fogyasztóbarát kifejezés mára ellentettébe torzulna, és arról szól, hogy tapsoljak a komplikációkhoz, a kitalációkhoz.
Nem teszem.
- Rátérek a papíralapú feladványok megfejtéséhez.
Történt, hogy ma megvettem egy FülesBagoly Olasz módra c. rejtvénylapot.
Tényleg olasz.
Emlékezetem szerint az olaszok az Euro bevezetése előtt milliónyi lírában kapták a fizetésüket, egyre magasabbra kúszott az infláció. Mintha ez történne a magyar „olasz” lappal is.
Amikor elkezdtem vásárolni, 295.- volt az ára. Minden hónapban nekiláttam a változatos rejtvényanyag megfejtésének. Aztán hanyatlani kezdett a lap.
Először 395-ft-ra, majd tovább emelték a lap árát.
Jelenleg éppen a duplájába kerül: 595 ft az ára. Olasz annyiban is, hogy a rejtvényfajtákban alig találni változatosságot.  Ezek miatt elhatároztam, hogy évente csak egy pld.-t veszek.
Miért olasz még?
Mert A Pál utcai fiúk c. könyvben szereplő törökmézes olasz eljárására hajaz.
Amikor a diákok méltatlankodtak, hogy többet kér az adag törökmézért, ami ráadásul kisebb is a korábbinál, az olasz azt felelte nekik: „Hát most kisebb, hát most drágább”. A regénybeli nebulók erre felborították a standját. Én ezt nem teszem. Megfejtem a kevesebb fantáziával készült és drágán mért rejtvényeket … és még ritkábban fogok egy-egy példányt megvenni.
Lehet, hogy addigra 1500 ft lesz az ára, avagy 3 Euro?       


Se kukák, se baglyok nem leszünk               
Tegnap az amerikás unokahúgunk barátjával Bp.-re érkezett. A velük való találkozásra meghívást kaptunk már korábban. De mint már korábban se, most se tudunk angol társalgást folytatni, így aztán vagy akad alkalmi tolmácsunk, avagy ülünk egy sarokban kukamód.
A jelenségről messengerben váltottunk néhány mondatot Cs.-val.
Ő szerette volna, ha megjelenünk a találkozás helyén.
Mi magunk helyett unokánkat delegáltuk, aki profi angolos. Ez meglovagolva Cs. úgy vélekedett, hogy alkalmasint segít nekünk a jó angolos M.
Cs. ír-amerikai felesége, C. mellénk állt, mert még erősen élt benne itteni élménye. Cs. öcsénkkel magyarul folyt a társalgás, amiből ő egy mukkot se értett. Ezért az üzente, hogy nagyon is megért engem, mert ő ugyanezen megy át. Ül bagolymódra, mert egyebet nem tehet.
Nos, ezúttal mi elkerültük a kétórás utazást, s az utazások közötti akárhány órás hallgatást.
Megfigyeltem, hogy ahogy korosodunk, egyre több a meghívás, miközben mozgáskultúránk egyre gyatrább. Azért még többnyire helyt állunk, de kétszer is meggondoljuk, hogy merre hány lépés, ami ránk vár.
***
Utolsó aktusként megérkezett postán a kocsi törzskönyve. Biztosítás befizetve, már csk vezetni kell verdát.
***
Hogy mi lelte a számítógépemet, ki tudja? Lelassult, és nem engedi megnyitni honlappomat a blog.hu. Lehet, hogy vége a PC.-mnek?

  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2518125524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása