Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.07.20. 09:53 emmausz

Némi visszatekintés a múlt hétre

A hőség rekordokat dönt-döntöget, mintha versenyben állna a normalitással szemben. Nem kellene. Legalább nem kellene ijesztgetni vele a népeket. Inkább tenni ellene, hogy ne így legyen. Már a múlt héten is kánikulát értünk a Balatonnál.
Korábban megjegyeztem, hogy a balatoni forróság azért emberibb, mert ha nagyon akarom, belegázolok a tóba, és kész. Így volt ez idén. Matyi unoka járt el érdekemben. Megkérdezte, hogy szívesen strandolnék-e annak ellenére, hogy „egyre messzebb került a nyaralótól a Balaton”. Mert ha igen, szívesen elvisznek a partra autóval. Azonnal igent mondtam. Ők meg állták a szavukat. Én, aki immár három éve nem léptem a Balaton vizébe, az ő jóvoltukból ötször is velük tartottam lubickolni. Többen örültek neki, mert a hétszemélyes kocsi telt házzal közlekedett. És a kutya melegben nemcsak a második gyerekkorát élő nagypapa, hanem az első gyerekkorukat próbálgató unokák is örültek a gyors helyváltoztatásnak.  
Az elektromos orgona hiánya nem okoz nagy problémát. A belső hallásomban megjelenő dalok mellé odagondolom a kisérő akkordokat is. Érdekes időtöltés az így „megszólaló” zenék „hallgatása”.
Magammal vittem a nyaralásra mindentudó kamerámat. De az derült ki, hogy vagy nem tud mindent, vagy én nem tudok mindent. Elég sok képet ki kellett selejteznem rossz beállítás miatt. Így is 370 kép keletkezett.
Ami látszik: Ha mindig ugyanoda megyünk nyaralni, óhatatlan a képtémák ismétlése. Másrészt tudásban alighanem utolérte a kilós fényképezőgépet a mobilom. Mivel több automatizmus van beleszerkesztve, lehet, hogy többe tud, mint az üvegszemű monstrum.
***
Ismétlés a kánikulai napokra
- Szóval azt állítja, hogy a férje, aki nyomorék, megverte önt?  
- Igen. De amikor vert, még nem volt nyomorék.
***
Kérdi a székely gyerek Áron bától:
- Édesapám, kitő örököltem az eszömöt?
- Biztosan anyádtó, fiam, mer az enyém még megvan.
***
Megnősültem, se inni, se kártyázni, se nőkre nézni nem lehet.
- Nagyon bánkódsz?
- Bánkódni sem lehet.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8918174126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása