Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.08.16. 11:28 emmausz

Szentmise értünk

Éva jelezte, hogy éppen most (11h) mondanak misét értünk Paray le Monialban. Persze próbálkoztunk azzal, hogy valamiképpen hozzáférést találjunk az eseményhez internet jóvoltából, de hát ez a kezdeményezésünk dugába dőlt.
Nem is baj.
Nem az a fontos, hogy lássunk és halljunk mindent, hanem a tény: Éva és Francois megkülönböztetett kedvessége.
Hogy szeretettel gondolnak ránk, hogy tőlünk távolról is a javunkat akarják.
Köszönet érte.
Mi még sohasem voltunk Paray le Monialban, de nem is ez a lényeg.
Ott egy Szentlélek ihletésű közösség alakult, amelynek kisugárzása mára világméretű.
Hatalmas lelki erőmű épült fel, ahol a konferenciák, lelkigyakorlatok egymást követik.
A karizmatikus megújulási mozgalom egyik alappillére.
Pl. hatására alakult meg hazánkban Marik J. (†) vezetésével az Emmánuel közösség.
Visszatérve Éváék gesztusára, leélekben ott vagyunk mindketten, bár reggel már vettük az Eucharisztiát. Mindketten megköszöntük törődésüket egy nekik küldött szívecskével és egy mondattal: Köszönjük, ránk fér a törődés, mert kopunk.      
***
Ami pedig a kopásainkat illeti, mennénk is, maradnánk is távol az egészségügyi ellátó rendszertől. Vajon ki szeret orvoshoz járni? (Ha van ilyen, nagyon magányos lehet.)
S hogy miért?
Az orvos vagy azt állapítja meg, hogy semmi bajom sincs, akkor minek mentem oda?
Vagy felfedez javítanivalókat a testünkben, akkor pedig aligha ússzuk meg az invazív eljárásokat.
Hogy beavatkozásuk sikeres lesz-e vagy sem, annak csak valamiféle esélye van, de mire valaki műtét alá esne, számos előzetes vizsgálatnak néz elébe, amelyek nemcsak időrablók, hanem általában elég gyötrelmesek is tudnak lenni.
Ki szereti azt a sok macerát?
Alighanem senki.
Isten óvd a pácienst!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018194599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása