Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.08.21. 06:50 emmausz

Augusztus 20. iskolakezdéssel fenyeget

A nyaralók még nyaralnak.
Mi klímák hűvösében várjuk a kánikula enyhülését, dacára annak (trotzdem), hogy az előjelzések alapján még fokozódni fog a meleg a héten.
A nyaralók horgásznak is.
Levi kifogott néhány snecit. VD vicce jut eszembe.
Horgászok egymás közt: Reggeltől már a parton ülnek. Délután az egyik keresztbe teszi a lábát. A másik rászól: most szambázunk, vagy horgászunk?! 
Mivel az unokák időről időre kinyilvánítják, hogy szeretnének egy kutyát, ideidézem egy jezsuita megfogalmazását: „A jó énektől fut az ördög, mint kutya a trombitától.” A kérdés kezd egyszerűsödni: Kutya vagy trombita?

***
Megfejtettem a szózat játékot. Nem árulom el, hogy a tegnapi megfejtés: ÚTJOG, hogy más is gondolkozhasson rajta. Újabban egyre kacifántosabb, alig használt, alig ismert ötbetűsökkel traktálnak bennünket. Nekem is csak a 8. változat hozta a virtuális sikert. Mondom: a mai ötbetűs szép magyar szó – LATEX, kizárásos alapon jöttem rá nyolcadik nekifutásra.
***
Elindult a bp.-i Atlétikai Világbajnokság. Megszületett az első világrekord is (stafétázók).
Mégis a súlylökés gondolkoztatott el. Adva az amerikai csúcstartó 23 m-t meghaladó dobásokkal.  Adva a VB, ami miatt átrepül az óceánon, s az adminisztratív ügyeken átesve próbál akklimatizálódni. (A félvilágot átutazta, és alkalmasint nincs elég ideje az átállásra.)
No mindegy.
Ő következik. 
Felmarkolja a 7,25 kg-os vasgolyót és eldobja. Megmérik, milyen messzire dobta. Kiderül, hogy öt centivel maradt el saját világrekordjától. Hogy miért nem dobta el legalább hat centivel messzebbre?! Most új világcsúcsot ünnepelhetne.
Így is ő az első. Aranyérmes. Jó lenne tudni, hogy az USA-ban mit kap egy ilyen sikerért… és mit kapnak odahaza az egyéb nemzetek sportolói.
***
Délután szép hagyományként szentmise a bazilika előtt. Kedves emlékezés, tiszteletadás Szent Istvánnak. Sok jó arcú ember. A maskarák azonban zavarnak. Honnan veszik elő ezeket a tükrös-tiritarka öltözékeket?  
Megvolt a tűzijáték. A legpazarabb. A műfaj, mint olyan, nem áll hozzám közel. Másoknak viszont talán érdekes show-műsor. Vajon hogy fogadták a VB  látogatói a félórás égen-földön tündöklő színorgiát?  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018197549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása