Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.08.25. 07:07 emmausz

Szokatlanságok

Amikor az ember egészsége rendben van, abból ismerheti fel, hogy nincs panasza, nincs fájó tünete, gondtalanul él bele a világba. Azt se tudja, hogy teste van, nem érdekli a diéta, nem érdekli a pulzusszáma, a vérnyomása, a testsúlya, de még az se, hogy hányat lépett a nap folyamán. Minden megváltozik azonban, ha teste el kezd furcsán működni.  
Nemde így vagyunk az időjárással is? Amíg a szezonjának megfelelően működik, nem igazán kell törődnünk vele. Ha esik, ernyőt viszünk, ha havazik, téliesen öltözünk, ha meleg van, elég egy trikó is. De mostanában ez kevés. Számíthatunk villámáradásra, árvízre, 90%-os páratartalomra, égzengésre, magas UV-ra. Égető napsugarakra.
Mint megírtam, az ember a hőségriadó végét alig várja.
Így remélhettük, hogy a II. sz. hőségriadó lefújása után (tegnap este) enyhülés jön.
Hát egy frászt.
A folytatásban hármas sz. hőségriadót hirdettek hétfő estig.
Halkan kérdezem: Nincs esetleg négyes számú hőségriadó? Mondjuk 40 és 100 fok között?
Az ötös sz. riadó pedig talán a máglyahalál szinonimája lesz?   
***
Az atlétikai vb. itt zajlik a város túlsó végében. A világ derék atlétái itt birkóznak a súlygolyóval, a gerellyel, a kalapáccsal, a gátakkal, egymással és – mondanom se kell – a hőséggel. Amit hiányolok, az eredményhirdetés. Érthető okokból a magyar himnusz elhangzásának nem sok esélyét látom, de nem tudtam még elcsípni a győztesek ilyenfajta ünneplését, elismerését. Csak futnak, és futnak, ugranak és ugranak, a közvetítők szája be nem áll, az eredménymérők pedig – gondolom – elektronikával működnek. Mi mással, hiszen századmásodperceket kell mérniük és millimétereket.
Ami feltűnt, a versenyzők zömének a nyakában aranylánc található. Nem kevés a kereszt is. Sokan az éghez fohászkodnak a kritikus percekben való megerősítésért, s elért eredményükért is az égre mutatnak jó néhányan.
Ez így rendben is van.
Még érdekesebb, hogy a női versenyzők kétrészes dresszt viselnek, a férfiak hasát pedig a trikó takarja ebben a nagy melegben.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5318200631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása