Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.09.04. 09:52 emmausz

Hihihá, hihihá, kezdődik az iskolááá

B. lemérte iskolatáskáját. Bruttó 10 kiló nyolcvan deka. Szegény reggel elmegy az iskolába és a hetedik óra után haza, és naponta megvan a testnevelés óra.
A többi unokáé hasonló súlyú lehet.
Érdemes volna a biciklijükre drótkosarat tenni, hogy ne a hátukat nyomja a teli hátizsák.
***
Az egyik szerzetesrend kipakolja feleslegessé vált könyveit. A rendhez való kötődés szorossága alapján négy kategória embereit szólítják meg, hogy a felhalmozott dupla, tripla példányokból és a már érdektelen kötetekből válogassanak kedvükre. Az adott kritériumok alapján magamat a negyedik kategóriához sorolhatnám. Mehetnék könyvekért, de nem megyek.
Egyfelől a könyvtár könyveinek jelentős részéhez volt közöm, olvastam is őket, másrészt nehezemre esnék a könyvek cipelése, harmadrészt tele vannak a könyvespolcaim, negyedrészt állandóan változó összetételű könyvmegálló útba esik a sarkon jövet-menet. Akkor inkább oda megyek, s olykor-olykor belepiszkálok a választékába.
Ami pedig az olvasást illeti: Szemem hamarabb elfárad, mint korábban tette. Így hát takarékosan kell bánnom a terhelésével.
***
Van egy közös blogunk. Témája most a FA. A tré fától a tréfáig minden a témába vág, ami a Baum és ami Holz közé esik, ami gyufa és ami őserdő. A fatársulások is, és az egymással való „kommunikációjuk”. Az egymás fejlődését segítő és az egymás elnyomását előidéző társulások.
A fafeldolgozás, a fatáblák újra hasznosítása, az intarziák…
Nem is sorolom a lehetőségeket, úgyse érnék a végére.
No, és a faviccek megszámlálhatatlan sokasága.
Ide csak kettőt írok.
- Hány vége van a botnak? – hangzik a kérdés.
- A helyes válasz: - Kettő.
- …és ha eltöröm?
- Akkor négy – szokták mondani.
- A helyes válasz: Öt, mert a botnak is vége van.
*
A falábú öregemberrel találkozik egy másik öregember. Utóbbi megkérdezi:
- Mondja kérem, milyen fából van a lába?
- Meggyfából.
- Az jó, mert nem zsibbad.



   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2718207181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása