Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.09.07. 10:02 emmausz

Ötös HÉV, Filatori gát

Na jó, akkor folytatom.
A Filatori gát nevét a filátorokról, a selyemmosókról kapta, akik egykor itt űzték mesterségüket. Ez a megálló a kaszásdűlőitől nincs messze. A szerelvény kanyart véve átmegy a felüljáró alatt, majd megáll a Kövi Mária plébániája előtt.

A megálló hullámlemez teteje szintén festett jelenetektől ékes. A megállónál található a Mozaik utcai autókat kontrolláló komplexum. A mellette lévő irodában lehet a parkolójegyeket megrendelni. Nem éltem vele soha, inkább elszenvedem hiányában a kellemetlenségeket, de a semmiért nem vagyok hajlandó fizetni.
A megállóval egy vonalban húzódik az óbudai szigetre vezető K-híd. A K-híd csupa rozsda. A Sziget-fesztivál szimbóluma lehetne. Lehet, hogy az is, és azért nem újítják fel, mert a „Romlás virágai”-hoz jobban passzol a rozsda. Olyan szép, mint egy romkocsma. Az meg köztudott, hogy ma az a szép, ami ronda. A fesztivál idején hatalmas tömeg hömpölyög az egyébként nem túl népes forgalmat lebonyolító megállóhoz. Magam sokat jártam arra, hiszen valahányszor a szigetre sétáltam, innen indultam oda, és itt vártam hazafelé a HÉV-re.
A mellette lévő, ma már nem működő szeszgyár fala fogadta, szenvedte el a graffitisek tevékenységét. Kezdetben tiltották a falak összepiszkítását, magam is reméltem, hogy elunják a festékszórósok a firkálást. De nem így lett. Egyre szaporodtak a mázolmányok. Akadtak köztük azért kimagasló, művészi alkotások is. Pl. az Apple-vezér és Bud Spencer portréja. Sorsuk ugyanaz lett, mint a jellegtelen krix-kraxoké. Lefújták őket és esetleges minőségű graffitik kerültek a helyükre.
A K-híd jelenléte arra utal, hogy közel a Duna. A megálló után a sínpár követi a Duna vonalát. Immár egészen a végállomásig, ami valaha a Margit-hídi megálló volt, most a Batthyány téri. Tervezik, hogy meghosszabbítják egyszer, és közvetlenül a Csepel-szigettel teremtik meg az összeköttetést. A vonal kiépítéséhez nem sok kell. Csak pénz. Abból viszont irdatlanul sok.
Emlékeztethetek arra, hogy évtizedek óta tervezik az Óbudát Újpesttel összekötő közúti hidat, csak hát évtizedek óta hiányzik az ehhez szükséges 100 usque 200 millió ft.
***
Mivel nagyon sok képem igen egyszerű, megpróbáltam betörni a minimalista képeket terjesztők körébe. A belépés angolul történik, s kb. olyan keresztkérdésekre kell válaszolni, mint egykor a lovaggá ütés alkalmával a jelölteknek. Pl. a kép ennyiszer ennyi pixel legyen, kevés alakítgatásokat mutasson, ne legyen névjeggyel ellátva, és ki tudja még mik a feltételek. Lehet, hogy sose fogadják a képeimet, pedig sok minimalista fotóm van, mert nem a képek számítanak, hanem a belépési bürokrácia. Azért küldtem egy képet. Hátha...  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1718209405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása