Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.09.10. 15:12 emmausz

Az ötös HÉV, Szépvölgyi úti megálló

Egyik születésnapomon, már nem emlékszem, hogy melyiken, a reggeli kerékpározás során egy hirtelen kényszerű megállás során alighanem ínszakadás érte a jobb lábamat. Valahol a boka táján. Alsó lábszáram azonnal beledagadt a nadrágomba. Nem durván, de érezhetően. Vendégeink voltak, nem panaszkodtam. Késóbb se mentem vele orvoshoz. Lassan lelohadt a dagadás, járni tudtam, csak a bokámban éreztem nyilalló fájdalmat, ha nem voltam elég óvatos a járkálással. Azért él bennem ez az élmény olyan élénken, mert a Szépvölgyi úti megállónál szálltam le munkába menet évtizednél is hosszabban. Ám nagyot kellett lefelé lépnem a HÉV-ről, és ha nem voltam eléggé óvatos, akkor újból és újból belehasított a nyilalló fájás. Nem kívánom senkinek. 
A megálló egyébként sok fotós témával kecsegtetett, mert általában várni kellett a HÉV megérkeztéig. A Duna-part pedig tele volt megörökítésre érdemes témákkal, a bütykös hattyútól kezdve a ködös tájig, a margitszigeti jegenyesortól a kanyargó Duna-partig, fel a Várig. A megállóban szépformájú bakaszivarfák álltak, a négy évszakban más és más formát öltve.
A sarkon sokáig villamossági szaküzlet volt, majd OTP bankfiók. Egyszer bementem, hogy megszüntessem számlaszámomat. Az alkalmazott nő rákérdezett, mi az oka, hogy cserbenhagyom őket. Lakonikus válaszom az volt, hogy a kezelésiköltségeik igen magasak. Tudta azt ő is. Nem is firtatta tovább.
A Kolosy térről kellett folytatnom utamat a 29-es busszal, amelynek sokáig ott volt a végállomása. Sokszor megálltam az Újlaki templomnál, a hetes misén vettem részt. Beran Ferenc plébánost jól ismertem. Azt mondta, hogy örül jelenlétemnek. Én meg az ő örömének.
Jut eszembe, hogy 1989-ben nem maradt elég pénzünk a garázsvásárlásra. Itt a templom előtt találkoztam F. J. barátommal, aki szívesen kölcsönzött 100 000 ft-ot. Nagyon megörültem természetes önzetlenségének.
Természetesen itt is láttam karambolt: Egy nőt ütött el  egy kanyarodó szgk. Messze repült a nő cipője. Őt magát mentő szállította el.
A Kolosy téren is hatalmas szellemes plakát hirdette: Akar ön egy …fényképezőgépet karácsonyra? Kérje meg szeretteit, hogy lepjék meg vele. A pontos megfogalmazás jobban csattant.
De néhány hülye reklámot is olvastam a szaladó buszok oldalán. Egyen teát!  Meg: alacsonyak a zárak…
Persze.  Ma alig hiszem, hogy mernének ezzel poénkodni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6218211297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása