Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.10.16. 10:35 emmausz

Váltás

Még itt a szobában a ventilátor, még ezerrel süt a nap, de igencsak későn kezd hozzá. Egy pillantás a külső hőmérőre: +7 fok.
Még nem raktam el a nyári sarut, még itt van a közlekedő folyosón, de vettem a jelzést már jó korareggel. Előkerestem a télikabátot.
Jó néhány dobozt megkutattam, mire ráakadtam tavaly hordott cipőmre.
Hülyén néztem volna ki télijóskában és saruban.
Cipőt húztam jó fél éves kihagyás után. Így indultam beszerző körútra, hogy ma se haljunk éhen.
Van bankkártyám, van autóm, van üzlet, ahol élelmiszert lehet kapni, és van távfűtés a lakásunkban, folyik a víz a csapból, működik a telefonom, és a számítógép is. 
Egyelőre.
Mindez azért foglalkoztat, mert olvasom a FB-on, hogy a havasi emberek élete máig csaknem teljes szuverén keretek között zajlik. Forrásvíz, legelő állatok, fatüzelés, gyógynövények, lóközlekedés, önellátás. Mondjuk pl. a medveveszélyről nem olvastam.
Ezzel szemben elég egy tartós áramkimaradás ahhoz, hogy semmi ne működjön nekünk, városlakóknak. Elég, ha a bank nem fizeti ki vásárlásainkat, vagy befagyasztja bankszámlánkat, ráül megtakarításainkra, elég, ha leáll a távfűtés, elég, ha az egekbe emelkedik a benzin ára… nem is sorolom tovább, miféle kiszolgáltatottságban élünk.
Nézzük a jelent!  
Drasztikusan megemelik a BKV-jegyek árát. Nem lehet eredményesen apellálni ellene.
Elveszik a főútvonalak egyik sávját az autóközlekedés elől. Nem lehet érdemben tiltakozni ellene.
A megszorítások a végtelenségig variálhatók, csupán egy kevés fantázia kell hozzá.
Ne így legyen!
És nem így lesz???
***
Váltás.
Kicsinyítve: váltáska.
Két l-lel: válltáska.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8318235815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása