Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.10.18. 20:01 emmausz

NÓÓÓRMÁLIS?

Amit mostanában megélek olyan érzés, mint amilyet Déry Tibor olvasása közben éreztem a Napok hordaléka c. naplóféle tartalmú könyvében. Ezek egy öregember tűnődései, hétköznapjainak leírásai, gondolatainak feltárása, sorsának, egészségi állapotának felvázolása, apró-cseprő teendőinek összegzése. Ránézés a környezetére, kertjére, az ott észlelt történésekre, madarakra és virágzó orgonabokrokra.
Semmi se sürgős, jó is ez így, mert az ember ereje fogyóban van. 
Tücsi mosolygós, fogyott, és ez jól áll neki. Még nyuvasztják egy hétig mindenféle tornagyakorlatokkal, de már a járókeretet mankó váltja fel. Ma kérésére bevittem neki. Aztán … aztán áttér az itthon lévő botra, aztán az se kell.
***
Közben az orosz-ukrán háború folytatódik. Az ukránok és az oroszok egyaránt saját sikereikről számolnak be.
És folytatódik a Hamasz-izraeli háború is. A felek egymást vádolják egy kórház rakéta általi lerombolásával.
Ők voltak, mondják az ilyenek, ők voltak, mondják az olyanok.  
Ő kezdte, mondják az ilyenek, ő kezdte, mondják az olyanok.   
Az úgy kezdődött, hogy visszaütött!!!
Na, persze.
Nem kellene egyszer már abbahagyni az értelmetlen gyilkolászást?
Normális az az ember, aki azért gyilkol, mert úgy véli, hogy akkor elnyeri az örök üdvösséget?
Én még emlékszem Mao-Ce-tungra, aki állítólag kijelentette, hogy nem baj, ha a fél világ elvész is, az a fontos, hogy a maradék hithű kommunista legyen.  
Ez az ostobaság mintha nem akarna kimenni a divatból.  
Emberek kéjjel termelik a gyerekeket, és ugyanilyen szorgalommal öldösik egymást.
NÓÓÓRMÁLIS? – tenné fel a kérdést Besenyő Pista bácsi.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7918237811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása