Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.11.15. 10:24 emmausz

Jó reggelt!

Ma reggel sikerült az általam játszott háromféle szózat játékot megoldani.
Nincs ez mindig így.
A Szózat és a Szóreggelt jegyzi a folyamatos sikeres megoldások számát. A Magyar Wordle nem.
A Szóreggelt csak hat, a Szózat nyolc próbálkozást, lépést enged a megoldáshoz.
Értető, hogy a hat lépésben nem mindig sikerül megfejteni az ötbetűs talányt. Így hát az ottani megoldási rátám csak 84%. A Szózatban elért folyamatos sikerem jelentősen több, már hatvan valahány, sikerrátám meg 90%.
Nem is olyan régen megint két lépésben jött a megfejtés.
Beírtam JÁTÉK. A T és K stimmelt. Beírtam: FUTÁS. Ezzel a napi játék be is fejeződött.
Naponta szembesülök azzal a kérdéssel, hogy szabad-e ennyi időt eltöltenem rejtvények fejtésével. Szólnak érvek mellette is és ellene is. Az elmecsiszolás alighanem hasznos tevékenység minden korosztályban. Túl hetvenhét évemen, az elbutulás ellen is hatásos lehet.
Ellene az szól, hogy igencsak l’art pour l’art-tevékenység. Haszna kétségbevonható.
Abban maradtam magammal, hogy egyelőre folytatom, amíg ki nem találok valami hasznosabbat.
Arra pedig van módom, mert valamennyire figyelnem kell, hogy a megerőltető mozgások alól tehermentesítsem térdprotézis műtétből lábadozó páromat, de ő nem hagyja el magát, és nem szól mindig.
***
Ha igaz, a mindenkori jelennek kell örülni. Most pl. annak, hogy ma nem megyek laborvizsgálatra, ahol a véremet veszik. Annak, hogy reggel felébredtem, és képes voltam feltápászkodni. Örültem a reggeli kávénak, kiflinek, a kevéssé hideg időnek, a vonuló felhők játékának, az élénk szélnek, az eredményes vásárlásnak. Hogy eljutottam misére, hogy működik a Chevrolet, én meg együttműködök vele.
Jól van ez így.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6118259123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása