Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.12.27. 20:11 emmausz

Közel az év vége

Miféle év vége vár ránk?
Ma autóba vágtuk magunkat, hogy közös karácsonyon vegyünk részt. Amolyan testvéri találkozó volt. Rövid statisztika:
G és K.
M és T.
I.
Virtuálisan Cs.
Z és Á +Z és A + T +M és P
L és K +D
Ha jól számolom, tizennégy+ egy virtuális résztvevő.
Már az odafelé vezető út bajos volt. A Duna alsó rakpartja érthető okokból lezárva. Az úttestek bicikliforgalomra átfestve, s kitalálói érthetetlen okokból nincsenek lezárva.
A negyedórás út egy óráig tartott, visszafelé „csak” háromnegyed óráig.
Már ott megtudtuk, hogy K kutyái balesetet szenvedtek, egyiket műteni kellett.
Itthon megtudtuk, hogy az általunk szeretett költő, Lackfi János (névnapja van, Isten éltesse!) infarktust szenvedett és megműtötték. Jelenleg intenzív osztályon fekszik.
***
Nem tudtuk meg, hogy az ukrán-orosz és a Hamasz-izraeli háborúknak hány áldozatuk van (emitt idestova több százezer, amott pedig veri a húszezret).
Más hír nincs.
Ma több édességet nem kívánok enni.
Nagy szó ez, kérem.
Igen sok édességből válogathattunk kedvünkre. A háromféle bejglitől kezdve a forralt borig, a gyümölcsöktől a szörpökig, a kapucsínótól az üdítőitalokig ömlöttek a finomságok a bőségszaruból.
Ezek is, azok is sütöttek, és főleg édeseket.
Sok éves gyakorlatommal ellentétben ma nem fotóztam a vendégsereget. Mások igen.
Nem tudom megmagyarázni, hogy mi az oka mulasztásomnak.
Talán a népsűrűség, vagy csak sima lustaság.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6618289695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása